Fredagens obligationer: Renterne presses fortsat ned efter fald i USA

Udgivet den 21-01-2022  |  kl. 17:19  |  

De danske statsrenter fortsatte faldet fredag efter et stort dyk i de amerikanske renter torsdag aften og fredagen morgen.

Det gav også et nedadgående pres på de danske renter, og renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme bakkede fredag samlet 4 basispoint til 0,10 pct. efter et fald på 3 basispoint torsdag.

Fredag endte den effektive rente på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond på 1,76 pct., hvilket var 7 basispoint lavere, end da de danske handlere gik hjem torsdag.

Fra makrofronten landede fredag tal for forbrugertilliden både herhjemme og i eurozonen, og i begge tilfælde var der tale om foreløbige opgørelser for januar.

De danske tal viste en samlet lille forbedring af forbrugertilliden til minus 1,5 i januar fra minus 2,1 i december.

Forbrugertilliden i eurozonen faldt i januar til minus 8,5, viste den opgørelsen fredag. Dermed udviklede tilliden sig bedre end ventet blandt økonomerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde regnet med et indeks på minus 9,0.

I december blev forbrugertilliden beregnet til minus 8,4 i den reviderede opgørelse.

Fra USA blev der offentliggjort ledende indikatorer, der steg med 0,8 pct. i december, hvilket var helt på linje med det ventede

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯