Genmab-konkurrenter fremviser positive studiedata for kræftmiddel

Udgivet den 06-12-2019  |  kl. 23:13  |  

(opdateres)

Det amerikanske medicinalselskab Bristol-Myers Squibb og biotekselskabet Bluebird kan glæde sig over positive toplinjeresultater i et nyt studie med et middel mod knoglemarvskræft.

Det drejer sig om et fase 2-studie med lægemiddelkandidaten bb2121, og resultaterne har mødt oplyser selskaberne i en meddelelse fredag aften.

Ifølge Bloomberg News viste studiet, at mere end 80 pct. af patienterne, der nærmer sig døden, reagerede positivt på midlet.

En enkelt højdosisinfusion af midlet generede respons hos 44 ud af 54 patienter med knoglemarvskræft, hvoraf 19 patienter oplevede komplet respons, skriver nyhedsbureauet.

For patienterne, der blev behandlet med midlet, var medianen, at der gik 11,3 måneder, før der igen kunne spores progression i kræftsygdommen, viser resultaterne.

Ifølge Bloomberg News topper det resultat forventningerne om, at midlet var nødt til at vise, at det kunne stoppe sygdommen i mindst seks måneder for senere at kunne få en godkendelse af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder