Genmab-konkurrenter fremviser positive studiedata for kræftmiddel -NY2

Udgivet den 06-12-2019  |  kl. 23:30  |  

Det amerikanske medicinalselskab Bristol-Myers Squibb og biotekselskabet Bluebird kan glæde sig over positive toplinjeresultater i et nyt studie med et middel mod knoglemarvskræft.

Det drejer sig om et fase 2-studie med lægemiddelkandidaten bb2121, og resultaterne har mødt oplyser selskaberne i en meddelelse fredag aften.

Ifølge Bloomberg News viste studiet, at mere end 80 pct. af patienterne, der nærmer sig døden, reagerede positivt på midlet, der potentielt kan blive en form for konkurrent til danske Genmabs middel mod knoglemarvskræft, Darzalex.

En enkelt højdosisinfusion af bb2121 generede respons hos 44 ud af 54 patienter med knoglemarvskræft, hvoraf 19 patienter oplevede komplet respons, skriver nyhedsbureauet.

Alle patienterne i studiet, der får under navnet Karmma, havde forud for det modtaget tre tidligere behandlinger mod sygdommen.

For patienterne, der blev behandlet med midlet, var medianen, at der gik 11,3 måneder, før der igen kunne spores progression i kræftsygdommen, viser resultaterne.

Ifølge Bloomberg News topper det resultat forventningerne om, at midlet var nødt til at vise, at det kunne holde sygdommen i ave i mindst seks måneder for senere at kunne få en godkendelse af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.

Raju Prasad, der er analytiker hos William Blair, har tidligere skrevet i et notat, at positive resultater fra studiet kunne føre til den første go dkendelse af behandlingsmetoden CAR-T, som bb2121 bygger på.

CAR-T er en teknologi, hvor patientens egne celler genmanipuleres og styrkes til at bekæmpe kræften.

I december 2017 offentliggjorde Celgene, der i mellemtiden er blevet købt at Bristol-Myers Squibb, og Bluebird også gode data fra et fase 1-studie med lægemiddelkandidaten.

Bluebird-aktien stiger 5,5 pct. i det amerikanske eftermarked fredag, hvor Bristol-Myers Squibbs aktie stiger 0,2 pct.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder