Genmab-rival skuffer med resultater i lungekræftstudie

Udgivet den 10-09-2024  |  kl. 11:05  |  
Arkiv: Foto

Aktien i Astrazeneca falder på børsen i Stockholm tirsdag med 4,3 pct. efter at have offentliggjort resultater fra et studie med en lægemiddelkandidat til behandling af ikke-småcellet lungekræft.

Der er tale om resultater fra et fase 3-studie med lægemiddelkandidaten Datopotamab Deruxtecan (Dato-Dxd), som Astrazeneca udvikler i samarbejde med Daiichi Sankyo, og som analytikerne hos finanshusene Oddo BHF og UBS ifølge Bloomberg News kalder for "skuffende".

Studiets primære mål om samlet overlevelse blev ikke nået, selvom Dato-Dxd viste numerisk forbedring sammenlignet med kemoterapien Docetaxel. Forbedringen var dog ikke statistisk signifikant.

Dato-Dxd havde en samlet overlevelse på 12,9 måneder sammenlignet med 11,8 måneder for den gruppe af patienter, der fik Docetaxel.

Efterfølgende har analytikerne hos UBS sænket den estimerede sandsynlighed for en godkendelse af midlet i indikationen til 40 pct. fra tidligere 80 pct. med et estimeret topsalg på 2,5 mia. dollar.

Danske Genmab er aktive i samme indikation og meddelte i august, at det i år venter at indlede et fase 3-studie med Acasunlimab til behandling af ikke-småcellet lungekræft.

Genmab-aktien stiger på børsen i København tirsdag formiddag med 1,2 pct. til 1876,50 kr.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯