Genmab/CEO: Nærmer sig godkendelse af ny milliardsællert

Udgivet den 13-08-2020  |  kl. 13:49  |  

Genmabs partner Novartis vil formentlig hurtigt kunne løfte salget af Ofatumumab til behandling af multipel sklerose med tilbagefald. Det vurderer Genmabs topchef, Jan van der Winkel, der regner med, at markedsføringstilladelsen i USA snart kommer i hus.

Oprindeligt ventede Novartis en tilbagemelding fra den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, i juni, men det blev udskudt til september, hvilket ifølge Jan van de Winkels oplysninger skyldes travlhed hos styrelsen.

- Potentialet er stort. Vores partner Novartis har offentligt udtalt, at det regner med, at midlet meget hurtigt vil nå dobbelt blockbusterstatus. Det viser vores modeller også, siger Jan van de Winkel.

Han peger på, at midlet er henvendt til multipel sklerose med tilbagefald, RMS, der udgør omkring 85 pct. af det samlede marked for sklerose på over 20 mia. dollar.

Selve godkendelsen kan ifølge Jan van de Winkel komme ganske snart, selv om FDA først har deadline i september.

- Jeg tror ærligt talt, at vi vil se den meget tidligere end september, lyder det.

Går det som Jan van de Winkel regner med, vil Genmab om nogle år have andel i hele tre lægemidler med blockbuster-status, det vil sige med et årligt salg på over 1 mia. dollar.

- Jeg er vanvittigt stolt af de tre stoffer, vi har skabt, som er på markedet. Det ene Darzalex er tredobbelt blockbuster og på vej til at blive firedobbelt blockbuster. Det andet Ofatumumab, vil blive blockbuster meget snart i RMS, og så er der Tepezza, der er årsagen til at vi opjusterer, og som markedsføres af Horizon, siger Jan van de Winkel.

Det amerikanske medicinalselskab løftede i sidste uge sine forventningerne til salget af Tepezza til 650 mio. dollar i 2020 fra 200 mio. dollar. Samtidig venter Horizon nu et topsalg af øjenmidlet på 3 mia. dollar mod tidligere 1 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder