GN er stadig i kridthuset hos DNB efter aktiesalg

Udgivet den 30-05-2023  |  kl. 14:37  |  
Arkiv: Foto

DNB gentager anbefalingen "køb" af GN Group, men skærer sit kursmål til 230 kr. fra 250 kr. Det fremgår af en ny analyse, der har set på effekterne af GN's aktiesalg i torsdags.

- Vi noterer os risikoen for en afmatning i efterspørgslen givet den økonomiske udvikling, men er positive over for løsningen i forhold til kapitalstrukturen og ser solid værdi i selskabet, langt over den nuværende aktiekurs, skriver DNB.

Vurderingen kommer, efter at GN torsdag gennemførte salget af 17,3 mio. aktier gennem en rettet emission og sikrede sig et bruttoprovenu på lige godt 2,75 mia. kr.

I alt blev der solgt 3,6 mio. eksisterende egne aktier og 13,7 mio. nye aktier - alle til en pris på 160 kr. per aktie.

Samlet estimerer DNB nu, at GN's bestræbelser på at nedbringe sin gæld vil sende selskabets netto rentebærende gæld under 3 gange den justerede driftsindtjening, EBITDA, ved udgangen af 2024.

Ved udgangen af 2025 vil den netto rentebærende gæld som andel af det justerede EBITDA-resultat være faldet til 2,0 gange, hvilket er i toppen af GN's langsigtende mål om, at det nøgletal rammer 1-2 gange. Begge beregninger er fraregnet eventuelle frasalg, som GN har planer om skal give et provenu på 1-2 mia. kr.

En af mulighederne kunne i den forbindelse være et salg af hovedkvarteret, der så lejes tilbage via en sale and lease back-aftale, vurderer DNB.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Seneste nyheder