GN Q1 foreløbig: Omsætning vokser i Audio, falder i Hearing

Udgivet den 03-04-2020  |  kl. 08:09  |  
Arkiv: Foto

GN er fredag morgen kommet med foreløbige regnskabstal for første kvartal. Og mens GN Hearing presses af, at folk i hele verden mere eller mindre er blevet bedt om at holde sig inden for hjemmets fire vægge, så påvirker det divisionen GN Audio positivt.

Flere hjemmearbejdspladser har boostet salget.

Samlet fik GN en omsætning på 2,95 mia. kr. mod 2,84 mia. kr. i første kvartal 2019.

Og tallene indeholder da også en negativ organisk vækst i høreapparatsdivisionen GN Hearing på omkring 15 pct., og en positiv organisk vækst i GN Audio på omkring 22 pct.

Udbruddet af coronavirus har presset GN Hearing på salget især hen mod slutningen af kvartalet, oplyser koncernen. Og det ventes, at andet kvartal vil blive ramt endnu hårdere i takt med, at udbruddet har spredt sig i Europa og i USA.

- Året begyndte godt, men den seneste udvikling relateret til Covid-19 udfordrer efterspørgslen, eftersom folk bliver bedt om at holde sig hjemme, hvilket påvirker vores første kvartal signifikant. Og nu venter vi, at andet kvartal vil blive endnu hårdere ramt af Covid-19, siger Gitte Aabo, der er topchef for GN Hearing, i meddelelsen.

- På denne baggrund har vi sat fart på lanceringen af Resound Assist Live, der blev tilgængelig på nøglemarkederne torsdag, siger hun.

HJEMMEARBEJDE ØGER SALG AF AUDIO

GN Audios chef, René Svendsen-Tune, kan derimod notere sig en stærk efterspørgsel netop i anden halvdel af første kvartal:

- Den kom i takt med, at virksomheder gik i gang med at forberede de ansatte på at arbejde hjemmefra, siger han.

Alle typer produkter til hjemmearbejdspladser har solgt godt.

- GN Audio venter, at den høje efterspørgsel fortsætter ind i andet kvartal, da virksomhederne fortsætter med at etablere nye hjemmearbejdspladser. Bag denne exceptionelle efterspørgsel er den globale sigtbarhed for GN Audio dog begrænset efter andet kvartal både med hensyn til levering og efterspørgsel, siger Renè Svendsen-Tune.

GN kommer med det endelige regnskab for første kvartal den 29. april. Og her vil der blive givet flere oplysninger om, hvordan coronavirusudbruddet påvirker koncernen.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder