GN/ABG: Anbefaling sænkes til "sælg" - kursmål skæres knap 30 pct. -NY

Udgivet den 26-11-2018  |  kl. 13:10  |  
Arkiv: Foto

ABG Sundal Collier har kigget GN-aktien efter i sømmene, og det har resulteret i, at anbefalingen af aktien er blevet sænket med hele to hak - til "sælg" fra "køb".

Analytiker Ole Henrik Bang-Andreasen har i samme ombæring skåret knap 30 pct. af kursmålet, så det nu lyder på 225 kr. mod tidligere 320 kr.

Baggrunden for den negative analyse er, at GN kigger ind i et par svære år, forklarer analytikeren til Ritzau Finans.

- Hvis man ser på de næste år - 2019 og 2020 - vil væksten i Audio, som har været vækstmaskinen, komme under pres på grund af konkurrence fra Cisco og Plantronics, siger han.

- Og hvis vi ser på makrotendenserne, tror jeg heller ikke, at call centre og kontorer skal ud at købe premium-headsets til deres personale i en "lunken" økonomi.

- Audio-markedet har en høj encifret vækst, og vi er usikre på, hvor længe GN kan vokse hurtigere end markedet. Vi tror slet og ret, at konsensus ligger for højt for 2019 og 2020, lyder det fra analytikeren.

PLANTRONICS-BUD PRESSER AKTIEN

Ole Henrik Bang-Andreasen peger ligeledes på, at der kommer ny modvind på det amerikanske marked i GN's høreapparatforretning, GN Hearing, efter at Sivantos har købt Truhearing.

For at opveje det forventer GN, at der skal sælges ret mange af modellen Resound Link Quattro, men det tvivler analytikeren på.

- Det er et meget, meget dyrt høreapparat, og hvis vi kigger ind i mere moderate tider i 2019 og 2020, kommer kunderne så til at købe det dyreste høreapparat på markedet, eller er det bedre at købte noget lidt billigere? Eller kommer de til at vente med at købe et?, spørger han.

- Jeg tror, at GN kan få ret meget modvind på den organiske vækst de næste år og ramme under selskabets forventninger på mere end 6 pct., siger Ole Henrik Bang-Andreasen.

GN-aktien ligger mandag kort før klokken 13.00 nederst i det danske eliteindeks, C25, med et fald på 5,8 pct. til 237,30 kr.

- En anden grund til at aktien bevæger sig i dag, er nok også, at Logitech lagde et bud på Plantronics før weekenden, og det var til multipler, der var ret lave i forhold til vores gamle estimater for GN Audio.

- Det betyder nok, at markedet har vurderet værdien af Audio-segmentet for højt, hvorfor aktien falder i dag, vurderer ABG-analytikeren.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder