GN/dir: Hovedforretning stadig ikke berørt af Trumps toldsatser

Udgivet den 18-09-2018  |  kl. 14:16  |  
Arkiv: Foto

GN Audios hovedforretning er fortsat ikke berørt af de toldsatser, som USA's præsident, Donald Trump, har pålagt en række varer fra Kina.

Det oplyser det danske selskab selv, efter at Bloomberg News har skrevet, at en stribe af de komponenter, der benyttes i selskabets headsets, er på den seneste liste over varer, der rammes af straftolden.

- Handelsdiskussionerne fortsætter, og det endelige udfald er usikkert. Den seneste ændring natten til tirsdag var positiv for os - vores kerneforretning i dag er ikke på de nuværende toldlister, siger Lars Otto Andersen-Lange, der er pressechef hos GN Group, i en udtalelse.

- Vi kan ikke udelukke, at vi vil se en lille negativ effekt i 2018, men hvad end der sker, vil en sådan effekt ikke være afgørende for os, fortsætter han.

GN Audios headsets bliver produceret i Kina, og mange af komponenterne kommer fra leverandører i Asien, skriver Bloomberg News i sin historie tirsdag.

Samtidig sælges op mod halvdelen af selskabets produkter på det nordamerikanske marked.

Mandag kom USA's præsident, Donald Trump, med en ekstratold på 10 pct. på import af kinesiske varer for 200 mia. dollar, og Kina er klar til at svare igen, lyder det.

I første omgang vil import for i alt 200 mia. dollar vil blive pålagt yderligere 10 pct. told fra på mandag, mens niveauet stiger til 25 pct. fra 1. januar næste år.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder