Greenmobilitys fik overskud på bundlinjen på hjemmemarkedet i marts

Udgivet den 16-04-2024  |  kl. 11:14  |  

Greenmobility, der for nyligt har trukket sig fra tre lande og fremover vil koncentrere indsatsen om det danske hjemmemarked, kan glæde sig over overskud i den fortsættende forretning i marts.

Det fremgår af en kvartalsopdatering fra delebiltjenesten, der er i gang med en kæmpemæssig omvæltning og en total neddrosling i udlandet.

Så sent som den 12. marts annoncerede Greenmobility, at det forlader det belgiske marked, bare tre måneder efter, at selskabet har besluttet at sælge eller lukke forretningerne i Finland og Holland så hurtigt som muligt.

Fokus i kvartalsopdateringen er derfor på det danske marked:

- Antallet af ture i København voksede til mere end 60.000 i januar, i februar til mere end 70.000 og i marts til mere end 80.000 ture i alt.

- Denne tendens understreger vækstpotentialet, og at markedet kan absorbere det antal biler, der flyttes til Danmark fra de internationale markeder, skriver Greenmobility.

UÆNDRET PROGNOSE

Det danske marked leverede i perioden en omsætning på 24,1 mio. kr. - 50 pct. mere end i samme periode året før. Første kvartal er sæsonmæssigt Greenmobilitys svageste.

Antallet af kunder steg med 10 pct. til 262.550 og antallet af ture steg med 11 pct. til 293.134.

Bundlinjen viste et negativt resultat på 2,6 mio. kr., men der var som nævnt overskud i marts. Medregnet de ikke-fortsættende aktiviteter blev det til et underskud på 11,1 mio. kr. i første kvartal.

For hele året fastholder delebilstjenesten forventningerne om en omsætning på 115-125 mio. kr. på det danske hjemmemarked. Resultatet før skat ventes at blive et overskud på 0-10 mio. kr. ligeledes fraregnet de ikke-fortsættende aktiviteter.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Report❯  Shares❯  main text❯ 

Seneste nyheder