Høreapparater: GN tager terræn fra alle andre hos VA

Udgivet den 14-02-2019  |  kl. 06:36  |  

Danske GN Hearing fortsatte i januar sin fremragende udvikling hos den offentlige amerikanske salgskanal, Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner.

I årets første måned vandt GN således markedsandele fra samtlige de fire andre aktører i salgskanalen, og målt i værdi sidder det danske selskab nu på lige godt en fjerdedel af hele VA-salget.

Markedsandelen opgjort som andelen af det samlede salg steg hos GN Hearing til 25,1 pct. i januar fra 23,1 pct. i december, mens andelen blev løftet til 23,9 pct. fra 22,1 pct. måneden før, hvis man kigger på antallet af solgte enheder.

I begge tilfælde er det GN Hearings højeste markedsandel hos VA nogensinde.

Det er succes med topproduktet Resound Linx Quattro, der blev lanceret hos VA i november sidste år, der de seneste måneder har trukket GN Hearing kraftigt i vejret, efter at selskabet ellers havde haltet med VA-salget længe.

Det hang sammen med, at flere af konkurrenterne havde produkter med genopladelige batterier tilgængelige hos VA, men det havde GN ikke. Den del er der nu lavet om på med Resound Linz Quattro.

Den danske rival William Demant Holdings markedsandel faldt målt på værdi til 18,2 pct. i januar fra 18,5 pct. i december, mens andelen var 19,4 pct. i januar, hvis man måler på antallet af solgte enheder, mod 19,7 pct. måneden før.

Den største aktør hos VA er fortsat verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, der i januar havde en markedsandel på 29,2 pct. målt i værdi og 30,4 pct., hvis man kigger på antallet af solgte enheder.

Måneden før hed de to tal henholdsvis 29,7 pct. og 30,8 pct.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder