Høreapparater/ABG: USA-melding fra konkurrent presser WDH

Udgivet den 20-11-2018  |  kl. 13:09  |  
Arkiv: Foto

De to danske høreapparatproducenter William Demant Holding og GN bliver begge sendt ned i tirsdagens handel.

WDH-aktien falder med 2,5 pct. til 191,80 kr. ved 12.45-tiden, og det er ifølge analytiker Ole Henrik Bang-Andreasen fra ABG Sundal Collier konkurrenten Sonovas regnskab, som tynger.

- Detail er svært på det amerikanske marked. Det, mener jeg, er relevant for WDH, da det også er eksponeret i USA, siger han.

Schweiziske Sonova pegede tirsdag i sit regnskab for første halvdel af det forskudte regnskabsår 2018/2019 på en intensiveret konkurrence på det amerikanske marked. Omsætningen faldt her med 8,8 pct. i lokal valuta sammenlignet med samme periode sidste år.

- Det er en ret farlig eksponering. Én ting er, at man er dygtig til at lave høreapparater - det kan vi alle blive enige om, at WDH er - men om man er dygtig til at drive detail er noget helt andet, lyder det fra ABG-analytikeren.

GN Hearing har ikke detailaktiviteter på det amerikanske marked. Dog tager aktien tirsdag et fald på 6,6 pct. til 242,30 kr. og placerer sig nederst i det danske eliteindeks, C25.

Ifølge Ole Henrik Bang-Andreasen kan det skyldes, at nogle investorer ser på splittet mellem WDH og GN, som måske kan være blevet lidt for stort.

- GN's aktiekurs har gjort det ok i forhold til markedet den seneste tid, mens WDH har fået nogle tæsk. Så ser man måske splittet som for stort, og så skal GN jo også ned, tænker investorerne, siger han.

Han mener dog stadig, at GN er bedre positioneret end de andre - det skyldes ikke mindst Audio-segmentet, hvor væksten og innovationen er god.

- Jeg mener fortsat, at hvis man skal have en høreapparataktie, så skal det være GN. Men spørgsmålet er så, om man skal køre på med høreapparatselskaber i sin portefølje, siger analytikeren.

GN-aktien er i år steget med 21,6 pct. WDH-aktien har lagt 10,4 pct. til.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder