Handelskrigen rammer Kina-virksomheders indtjening og modet på aktier

Udgivet den 02-09-2019  |  kl. 22:42  |  

Nogle kinesiske sektorer klarede sig gennem første halvår af 2019 med solid indtjening, men især industrisektoren oplevede en nedgang på bundlinjen, samtidig med at de internationale investorers appetit på kinesiske aktier dalede. To tegn på, at den langtrukne handelskrig med USA ikke passerer uagtet forbi.

Det skriver Reuters.

Indtil nu i år er midler svarende til 120 mia. yuan strømmet til de kinesiske aktier via Stock Connect-systemet med børsen i Hongkong, og selv om det er en stigning fra året før, er det kun en femtedel af niveauet på 600 mia. yuan, som China Securities Regulatory Commission har sat som mål for 2019. Og det er, selv om MSCI i år har firedoblet vægten af aktierne på det kinesiske fastland i dets globale indeks-familie, hvilket ellers taler for en øget vægtning af kinesiske aktier hos internationale investorer.

Indtjeningen i industrisektoren er samtidig bremset op. Det skete også gennem 2018, men foregår nu med accelererede hast i årets første seks måneder, mens væksten i Kina er faldet til det laveste i 30 år lige nord for 6 pct. I januar faldt industriens indtjening med mere end 20 pct. i forhold til samme måned året før, og i hver af de efterfølgende måneder har faldet været på mellem 10 og 20 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  Kina❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder