Hedgefond: Olieprisen kan dykke til 25 dollar per tønde

Udgivet den 02-09-2015  |  kl. 09:39  |  

Olieprisen fik i sidste uge et markant løft, da den steg over 25 pct. mellem torsdag og mandag. Selv om den er faldet omkring 10 pct. siden, er det fortsat en unaturlig stor stigning, mener Pierre Andurand, der er manager i hedgefonden Andurand Capital.

Han vurderer, at prisstigningen skyldes et fald i produktionen, og at markedet har overreageret på kommentarer fra Opec, og at prisen bør komme helt ned på 25 dollar per tønde.

Det skriver Financial Times.

- Markedet forbliver overforsynet frem mod 2016 og 2017. Vi har brug for lavere priser i længere tid for at rebalancere markedet. Der er ingen hurtige lappeløsninger, siger Andurand til Financial Times og fortsætter:

- Jeg forventer, at WTI-olien vil ligge mellem 25 og 50 dollar per tønde over de næste to år. Men hvis vi bliver i nærheden af 50 dollar, vil den amerikanske olieproduktion igen stige kraftigt, tilføjer Andurand.

Den amerikanske produktion af olie er den seneste tid faldet markant, men det mener hedgefond-manageren ikke er en vedvarende trend. Derimod er priserne nu steget så meget, at USA potentielt vil begynde at skrue op for oliehanerne igen, hvilket vil lægge låg på priserne.

Onsdag koster en tønde Nordsøolie, Brent, 48,86 dollar, mens en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, koster 44,61 dollar.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Råvarer❯ 

Relaterede nyheder