Internationale aviser med British Airways, Amazon og Xiaomi

Udgivet den 07-07-2022  |  kl. 06:32  |  

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

BORIS JOHNSON FYRER MICHAEL GOVE - SELV STØTTER FORTÆLLER HAM AT DET ER SLUT

Boris Johnsons turbulente treårige periode som premierminister nærmede sig en afslutning onsdag aften, efter at han blev opfordret til at træde tilbage af en hans nærmeste kabinet-allierede. (BORIS JOHNSON SACKS MICHAEL GOVE AS EVEN ALLIES TELL HIM 'GAME'S UP')

BA ESKALERER FLYTRAFIKKENS PROBLEMER - AFLYSER YDERLIGERE 10.300 AFGANGE

British Airways vil aflyse yderligere 10.300 flyvninger i løbet af de næste fire måneder oven på de i forvejen tusindvis af aflysninger. (BA TO CUT ANOTHER 10,300 FLIGHTS ESCALATING AIRLINE DISRUPTION)

HSBC TÆT PÅ AFTALE OM SALG AF RUSSISK FORRETNING TIL EXPOBANK

HSBC er i forhandlinger om at sælge den russiske forretning til Expobank. Dermed fortsætter udvandringen af vestlige banker fra Rusland. (HSBC CLOSES IN ON DEAL TO SELL RUSSIAN BUSINESS TO EXPOBANK)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

AMAZON TILFØJER GRUBHUB-LEVERING TIL PRIME-MEDLEMSKAB

Amazon har tilføjet mulighed for levering med Grubhub, der ejes af Just Eat-Takeaway.com, til kunder med Prime-medlemskab. (AMAZON ADDS GRUBHUB DELIVERY TO PRIME MEMBERSHIP)

BRITISK ANTITRUST-UNDERSØGELSER AF MICROSOFT OG AMAZON

Storbritanniens konkurrencetilsyn undersøger Microsofts bud på videospilgiganten Activision, samt hvordan Amazon bruger data til at accelerere forretningen. (U.K. FLEXES NEW MUSCLE IN ANTITRUST PROBES OVER MICROSOFT AND AMAZON)

INFLATIONSFRYGT BAG STØRRE FED-RENTESTIGNING

Federal Reserves renteudvalg konkluderede i sidste måned, at de var nødt til at hæve renterne hurtigere og til niveauer, der er høje nok til at bremse økonomien på grund af det forværrede inflationsbillede. (INFLATION FEARS DROVE LARGER FED RATE INCREASE)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

GLAXO-INVESTORER GIVER GRØNT LYS FOR 45 MIA. PUND SELSKABSSPALTNING

GSK's aktionærer har med overvældende flertal støttet planerne om at spalte lægemiddelgruppen og børsnotere forbrugerforretningen Haleon. 99,8 pct. af de stemmeberettigede investorer godkendte planen. (GLAXO INVESTORS GIVE THUMBS UP FOR £45BN CONSUMER DEMERGER)

THE GUARDIAN (THEGUARDIAN.COM/INTERNATIONAL)

BP ANKLAGET FOR DUMPNING AF INDUSTRIAFFALD I BESKYTTET HAV

BP anklages for at dumpe olierør i en beskyttet havvildtzone i Atlanterhavet ud for Shetlandsøerne efter at have fuldført boringer på stedet. (BP ACCUSED OF DUMPING INDUSTRIAL WASTE IN MARINE-PROTECTED AREA OFF SHETLAND)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

AMAZON BØJER SIG FOR EU-REGLER

Amazon imødekommer EU-Kommissionen i to store EU-konkurrencesager, der har været i gang siden 2019 og 2020 med frivillige indrømmelser fra selskabet og dermed efter gensidig aftale. (WIE AMAZON SICH DEN EU-REGELN BEUGT)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

JAPANSK SKOVINDUSTRI TESTER ROBOTTER FOR AT AFHJÆLPE MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT

Forsøg med robotter hos Forestry and Forest Products Research Institute (FFPRI) med støtte fra Softbank skal finde en løsning på Japans kroniske mangel på arbejdskraft i skovindustrien. Hvis det lykkes, kan det øge genplantning af skov og hjælpe Japan med at nå målet for CO2-neutralitet. (JAPAN'S FORESTRY INDUSTRY TESTS ROBOTS TO ADDRESS LABOR SHORTAGE)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

XIAOMI BRUGER VIETNAMESISK SMARTPHONE-FABRIK I FORSYNINGSKÆDESKIFT

Det kinesiske smartphone-mærke Xiaomi har modtaget det første parti vietnamesisk fremstillede håndsæt for at imødegå hjemlige problematiske forsyningskæder under en bredere udvidelse i Sydøstasien. (XIAOMI TAPS VIETNAMESE FACTORY FOR SMARTPHONE OUTPUT AMID SUPPLY CHAIN SHIFTS)

DAGENS INDUSTRI (DI.SE)

SAS' KONKURRENTER HOLDER LAV PROFIL VEDRØRENDE OVERTAGELSE AF RUTER

SAS-konkurrenter lurepasser og er klar til hurtigt at håndtere ruter og overtage markedsandele, hvis kriseramte SAS opgiver dem. Men der er ingen konkrete planer offentligt. (SAS KONKURRENTER LIGGER LÅGT OM ATT TA ÖVER RUTTER: "INGA PLANER")

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Newspaper - Internat❯