Japan/BoJ: Tankan-rapport viser kraftigt tillids-fald i andet kvartal

Udgivet den 01-07-2019  |  kl. 06:34  |  

Tilliden blandt de store japanske producenter faldt kraftigt i andet kvartal, og faldet var større end forventet.

Det fremgår af den kvartalsvise Tankan-rapport fra den japanske centralbank, Bank of Japan, der opsummerer udsigterne blandt landets store industrivirksomheder.

Øjebliksbilledet af udviklingen i den japanske økonomi i rapporten viser et drop til 7 i andet kvartal fra 12 i første kvartal og 19 i fjerde kvartal.

Økonomernes estimerede indeksværdi for andet kvartal lød på 9.

Det kvartalsvise fald skyldes påvirkningen fra de kinesisk-amerikanske handelsfriktioner og afmatningen i den kinesiske økonomi, der rammer den japanske fremstillingssektors tillid som følge af et fald i it-efterspørgslen.

- Bilfabrikkerne er hårdest ramt, da det globale salg har været trægt, og der er en vis forsigtighed forud for handelsforhandlingen mellem USA og Japan, da det primært drejer sig om bilindustrien, siger seniorøkonom Naoya Oshikubo fra Sumitomo Mitsui Trust Asset Management (SMTAM) ifølge AFP.

Forventningsindekset viser et fald til 6 mod økonomernes ventede indeks på 7 og første kvartals indeks på 8.

Ses der på de store virksomheder uden for fremstillingssektoren, var der til gengæld en positiv indstilling for den nuværende aktivitet, der viser en stigning til indeks 23 fra 21, mens økonomerne havde estimeret 20.

Men forventningerne til fremtiden tipper modsat den tunge ende ned. indekset ligger på 17 mod de ventede 19 og første kvartals 20.

De store virksomheders investeringslyst er fortsat stigende, men i et lagt lavere tempo end tidligere. Virksomhederne har planer om hæve investeringerne med 1,2 pct. i det kommende år.

Investeringslysten viste en vækst på 14,3 pct. for tre måneder siden, mens økonomerne havde forudset en stigning på blot 0,7 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  macro❯  Japan❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder