Japanske banker er ikke tynget så hårdt af AT1-obligationskrise

Udgivet den 28-03-2023  |  kl. 06:34  |  

Siden den tvungne UBS-feberredning af Credit Suisse for godt en uge siden satte AT1-obligationer i søgelyset, har renterne på den type gæld været markant stigende.

Men det gælder ikke for gæld udstedt af japanske banker, der - modsat de europæiske - har været overbevisende stabile på trods af den fremherskende kreditfrygt.

Globalt steg renterne på AT1 udstedt af banker for at opbygge kapitalbuffere, til 10,2 pct. den 20. marts efter at have ligget i intervallet 7-8 pct. indtil starten af måneden ifølge ICE BofA Contingent Capital Index.

Men renterne på AT1-obligationer i yen udstedt af japanske banker har kun bevæget sig i intervallet 1 pct.

- Japan har allerede gennemgået sin egen finanskrise, der begyndte i 1990'erne, hvilket førte til vedtagelse af konkurslove, der præciserede håndteringen af AT1-obligationer, siger senioranalytiker Takayuki Atake fra SMBC Nikko Securities i Tokyo til Nikkei Asia.

Analytikeren peger på, at AT1-obligationer udstedt af japanske banker kommer med en klausul, der letter inddrivelsen af hovedstolen under visse omstændigheder, og det giver investorerne en grund til at forholde sig i ro.

Ser man på de andre globale banker, steg AT1-renterne hos UBS fra 7,5 pct. i slutningen af februar til 9,3 pct. frem til slutningen af sidste uge. Renterne på Barclays' AT1'er steg til 9,4 pct. fra 8 pct., mens de på Hongkong-baserede Bank of East Asia steg til niveauet 10 pct.

AT1'er udstedes med klausuler, der gør det muligt for udstederne at konvertere, reducere eller slette obligationernes hovedstol for at bevare deres tier 1-kapital - såkaldt kernekapital.

AT1-obligationerne kom i søgelyset i forbindelse med redningen af Credit Suisse, fordi bankens obligationer af den type i forbindelse med overdragelsen til UBS blev nedskrevet til nul og efterlod obligationsejerne med et enormt tab.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Japan❯  Shares❯  Udenlandsk selskab❯