Jefferies spår at Novos aktie vil underperforme i 2024 i takt med at hypen fader ud

Udgivet den 08-12-2023  |  kl. 13:00  |  
Arkiv: Foto

Aktieopturen, der har katapulteret Novo Nordisk op til toppen af Europas aktier målt på markedsværdi, står til at gå i stå i 2024, efterhånden som hypen omkring selskabets vægttabsmedicin begynder at falme som følge af konkurrencepres og forsyningsudfordringer.

Det vurderer analytikere fra finanshuset Jefferies heriblandt Peter Welford ifølge Bloomberg News.

Ozempic og Wegovy-producenten er blevet Europas mest værdifulde børsnoterede selskab i år, og aktierne er steget med 42 pct. indtil videre i 2023.

Men konkurrencen skærpes med lanceringen af Eli Lillys rivaliserende vægttabsmedicin Zepbound, der nu er tilgængelig på amerikanske apoteker .

- I løbet af det kommende år forestiller vi os, at stemningen vil ændre sig, skriver Jefferies-analytiker Peter Welford i et notat, der nævner Novo Nordisk som en af de fire aktier, som finanshuset mener vil underperforme i 2024.

Analytikeren ser få vigtige katalysatorer for Novo Nordisk i løbet af de kommende 12 måneder, hvor han vurderer, at der allerede er indregnet en perfekt udvikling i pipelinen.

Peter Welford har haft den negative anbefaling "underperform" for Novo-aktien i fire år, og kursmålet lyder på 430 kr., hvilket er godt 35 pct. under fredagens kurs i 667,30 kr., der er kommet efter et plus på 0,2 pct. på dagen.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯