J&J indikeres 2 pct. højere efter vaccinegodkendelse i USA

Udgivet den 01-03-2021  |  kl. 14:30  |  

Johnson & Johnson indikeres 2 pct. højere i 161,65 dollar i det amerikanske formarked, efter at medicinalgiganten har fået godkendt sin covid-19-vaccine af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Den indledende vaccineudrulning vil dog ikke være profit-orienteret, men analytikere spår ifølge Bloomberg News, at det vil være med til at øge salget i år.

Finanshuset Wells Fargo forventer, at aktien vil handles højere, idet de største amerikanske medicinalselskaber handles med en betydelig rabat i forhold til det bredere marked, og nu skal den så tilføjes Wall Streets model.

Johnson & Johnson handles ifølge Wells Fargo med den største rabat i forhold til S&P 500-indekset i mere end fem år målt på prisen i forhold til indtjeningen.

Wells Fargos analytiker vurderer ikke, at konsensusestimaterne i øjeblikket indeholder salg fra vaccinen, og der ses muligt potentiale i prognosen for indtjeningen per aktie for 2021.

Finanshuset Cowen påpeger, at medicinalgiganten er i forhandlinger med adskillige lande og organisationer om prisfastsættelsen, der ikke er besluttet endnu. Det vurderes dog, at nødpandemiprisen ikke vil blive på mere end 10 dollar per indsprøjtning.

Planen om at distribuere 1 mia. vacciner kan ifølge Cowen give yderligere 5 til 10 mia. dollar i indtægter i år til Johnson & Johnson.

Det var dog ventet, at en blåstempling fra FDA var lige på trapperne, efter at et panel af rådgivere fredag enstemmigt anbefalede en godkendelse af midlet.

Der er mandag generelt udsigt til en positiv dag for vaccineproducenterne, hvor Moderna indikeres 2,4 pct. højere og Novavax indikeres til at åbne med et plus på 3,5 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder