Jutlander havde historisk 2019 - forventer lavere resultat i 2020

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 10:32  |  
Arkiv: Foto

Jutlander Bank havde i 2019 et historisk godt resultat før skat på 445 mio. kr. mod 268 mio. kr. året før, og det vækker stor begejstring hos bankens direktør. Men forventningerne til i år er noget lavere.

- Det har været et fantastisk år med rekord. Vi kan ikke andet end at være yderst tilfredse, der er medvind på alle cykelstier, siger Per Sønderup, ordførende direktør hos Jutlander Bank

Det positive regnskab skyldes blandt andet, at banken solgte aktier i Sparinvest for cirka 75 mio. kr., men også kursreguleringer og en stigning i den underliggende indtjening hjalp regnskabet fremad

Forventninger for 2020 er mere afdæmpede. Banken forventer i år et overskud før skat på mellem 225 og 275 mio. kroner.

- Det er klart, at uden Sparinvest og uden en masse konverteringer og med den svære konkurrence vi er i med rentesituationen, så peger pilen jo væsentlig nedad.

- Engangsfornøjelserne vi har haft i 2019, som vi ikke ser komme i 2020, skal jo give en nedgang. Det kan ikke være anderledes, siger Per Sønderup.

VENTER IKKE FORTSATTE TILBAGEFØRSLER

Jutlander havde i 2019 tilbageførsler af nedskrivninger på 38 mio. kroner, men det forventer banken ikke kan fortsætte i 2020.

- Det er ikke sådan, at vi forventer, vi skal have kæmpe nedskrivninger. I en bank af vores størrelse, kan man lige så godt have plus 20 mio. kr. som man kan have minus 20 mio. kr. på nedskrivninger. Det er fordi, at vi næsten ikke tror på, vi kan blive ved med at tilbageføre, siger Per Sønderup.

Landbruget er en af Jutlanders største kunder og også her ser det positivt ud, hvis branchen kan undgå sygdom og lignende ting.

- Hvis der ikke kommer nogen ulykker ind over grænsen, så ser det også fantastisk ud, ikke mindst i forhold til vores svinebønner. De første regnskaber, vi har fået ind fra 2019, de er meget flotte, og de budgetter, vi ser fra 2020, er gode.

- Men der skulle helst ikke komme pest eller en virus for tæt på grænsen, siger Per Sønderup.

Det forventede udbytte per aktier vil bestyrelsen indstille til 4. kr, hvilket er det samme som sidste år. Banken vil styrke sin egenkapital, og har derfor valgt ikke at hæve udbyttet til aktionærende.

Jutlander-aktien stiger tirsdag formiddag 1,01 pct. til 200 kr.

/ritzau/FINANS

Nikolaj Schou Kesting

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder