Jyske Bank: Filippinerne: Præsident Arroyo siger undskyld

Udgivet den 28-06-2005  |  kl. 08:32  |  

NetPosten bringer i samarbejde med Jyske Bank kommentarer til højrentemarkedet:

Emerging Markets handlede i går noget begivenhedslyst. Dette kan skyldes flere faktorer: FOMC-mødet torsdag, oliepriser omkring USD 60,00, VIX-indekset stiger igen samt mødet i EU-kommissionen på onsdag, som måske vil løfte sløret for Tyrkiets fremtid i relation til EU. Gene-relt er Emerging Markets stadig ved godt mod, men vi ser sommerferiestemningen snige sig ind over markedet.. ”July 4” afholdes en forlænget weekend i USA.

Østeuropa, Sydafrika & Fjernøsten:

Ungarn: Premierminister Gyurscany opridsede i går partiets planer for skattelempelser i de kommende år. Disse vil koste regeringen ca. 0,9% af BNP i indtægter allerede i 2006. Selvom der også blev annonceret spareplaner i administrationen i samme størrelsesorden mangler der kon-krete detaljer. Markedet frygter, at lempelserne er en del af valgkampagnen og at disse også vil true statsunderskuddet for 2006. Regeringen (socialisterne) er bagud mht. støtte i befolkningen. Oppositionspartiet Fidesz er foran med ca. 15%-point. Vi anbefaler at holde obligationer med kort løbetid.

Tyrkiet: EU-kommissionen vil på onsdag stikke en ramme ud for, hvordan forhandlingerne den 3. oktober skal forgå. Alle 25 EU-stater skal godkende reglerne. Selvom vi forventer, at optagel-sesforhandlingerne vil starte til efteråret, vil politiske udtalelser optil skabe nervøsitet i markedet. Vi mener desuden, at fastholdelsen af datoen er politisk ”ufarlig” for EU, da selve processen og kravene først skal forhandles på plads efterfølgende og kan trække ud over mange år. Vi anbefa-ler stadig køb af TRY-obligationer.

Bulgarien: Regeringen annoncerede i går deres planer om, at tilbagekøbe deres resterende gæld på USD 608 mio. til Paris Club. De såkaldte FLIRB (Front-Loaded-Interest-Reduction) obligatio-ner købes tilbage den 28. juli. Dette skridt var længe ventet og vil reducere landets offentlige gæld og lette betalingspresset i statskassen. Opgraderinger af Bulgarien kan forventes i kom-mende tid, men ikke før den nye regering er på plads.

Sydafrika: Obligationerne fik i går et prisløft på baggrund af, at markedet forventer, at central-banken vil kunne holde inflationen (CPIX) i skak. Centralbanken har et inflationsmål for 2005 på 3-6%. I morgen offentliggøres CPIX for maj, hvor forventninger ligger for en stigning på 4,1% å/å. Vi anbefaler køb af ZAR-obligationer pga. den høje rente som alle er på jagt efter. Rente-spændet til USA i den 10-årige sektor er faldet fra 450bp til 400bp og vi ser fortsat potentiale. Desuden understøtter vækstbilledet i landet og det kontinuerlige apprecieringspres på valutaen understøtter ligeledes vores scenario om mulige rentelempelser.

Filippinerne: Præsident Arroyo undskyldte i går overfor nationen at have talt med en valgkom-missær under valget sidste år. Arroyo og dele af hendes familie har på det seneste været anklaget for valgfusk og ulovlig spil. Oppositionen vil gerne se præsidenten gå af, men vi mener at denne slags nyheder er en del af det politiske spil i landet. Obligationerne kom tilsvarende under pres efter udtalelsen. Dog vil indrømmelsen fra Arroyos side rydde nogle usikkerhedsfaktorer af ba-nen, hvorfor vi forventer at de filippinske obligationer (kernevaluta) vil rette sig igen.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:52 Europa/aktier: Svenske Saab til tops i Europa efter forsvarsordre
17:06 Fredagens aktier: Aktiesalg sendte Torm baglæns mens Bavarian steg efter ny ansøgning
17:04 Fredagens obligationer: Inflationslettelse sendte renter lavere
16:19 Zealand Pharma: Ekspertpanel anbefaler nødpen udlicenseret til Novo godkendt i EU
15:49 Amerikansks aktivitetsindeks skuffer massivt med uventet fald
15:47 USA/åbning: Inflationstlettelse sender aktier op fra start - Gap stiger tocifret
15:03 Små aktiestigninger efter amerikanske inflationstal: Holder døren åben for rentenedsættelser
14:51 Det amerikanske forbrug vokser en anelse mindre end ventet
14:47 Amerikansk kerneinflation lander på 2,8 pct. - helt som ventet
14:42 Det amerikanske forbrug vokser en anelse mindre end ventet
14:39 Små aktiestigninger efter amerikanske inflationstal
14:35 Amerikansk kerneinflation lander på 2,8 pct. - helt som ventet
14:22 USA/tendens: Futures varsler rød åbning inden inflationstal kan ryste markedet
14:12 Mærsk stopper al pramsejlads på Rhinen efter forhøjet vandstand
13:29 Fragtrater er steget voldsomt siden de første angreb i Det Røde Hav - har sendt aktier i vejret
13:22 RTX: Topchef Peter Røpke fratræder - proces med at finde afløser igangsat
13:00 Valuta: Euro let styrket efter inflationstal
12:57 Zealand Pharma: Ekspertpanel anbefaler nødpen udlicenseret til Novo godkendt i EU
12:39 Mærsk får løftet kursmålet af Nykredit til 12.500 kr.
12:33 Europa/aktier: Svenske Saab i top efter forsvarsordre mens Flutter falder