Jyske Bank: Nervøsitet på EM frem mod tal fra USA i eftermiddag

Udgivet den 14-10-2005  |  kl. 08:45  |  

NetPosten bringer i samarbejde med Jyske Bank kommentarer til Nye obligationsmarkeder:

Det er fortsat USA der svinger taktstokken over Emerging Markets. De 10-årig renter i USA testede for alvor 4,5%, der er toppen af intervallet 4-4,5%, som vi har handlet indenfor siden april måned. Markedet blev dog afvist, men nervøsiteten var udpræget.

Frem mod inflationstallet fra USA i eftermiddag vil der uden tvivl live bidt en del negle, da det jo er stigningerne i inflationen i Europa og ikke mindst i USA, der har lagt de globale obligations-markeder og globale aktiemarkeder under pres siden starten af oktober måned. Der meldes om en del åbne positioner i obligationsmarkedet, altså solgt kontrakter i USA, så der er allerede positioneret til stærke forbrugerpriser.

Latinamerika:

Brasilien:

De brasilianske obligationer har også været under kraftigt pres i denne måned med kursfald på op til 6 kurspoint. Se dagens graf med det brasilianske kreditspænd. Det er dog værd at bemærke, at den brasilianske real fortsat holder sig oven vande med en svækkelse på kun ca. 1%, mens MXN i samme periode er svækket 2,3%. Årsagen til denne stabilitet skal nok findes i det stærke kommercielle inflow, og selvfølgelig også den høje rente, der understøtter BRL. Samtidig har centralbanken forsøgt at intervenere for en svagere BRL, men indtil videre uden den helt store succes. Der er dog i forbindelse med disse interventioner opbygget yderligere valutare-server. Der offentliggøres inflationstal i dag frem mod 11. oktober, og vi skal frem til 18. og 19. oktober før vi har det næste centralbankmøde. På dette møde kan en rentenedsættelse ikke udelukkes. Det skal dog bemærkes, at inflationen å/å har lagt sig fast omkring de 6% ved de seneste 2 offentliggørelser, og det er sikkert, at centralbanken gerne så en forsættelse af den nedadgående trend. Det næste møde er derefter den 27. oktober.

Mexico:

Alle mexicanske øjne i finansmarkedet vil have fokus på storebrors inflationstal i efter-middag. Der afholdes også møde i centralbanken i aften, men med den nuværende nervøsitet og den svækkede MXN er det ikke sandsynligt, at vi får en rentenedsættelse. De næste inflationstal offentliggøres den 24. oktober. De seneste offentliggjort tal kom ud på acceptable niveauer (3,51%), og tallet er nu indenfor centralbankens mål 3% +/- 1%. Der blev dog i går for første gang i lang tid meldt om udenlandske købere af Mbonos, og interessen var koncentreret i de 10-årige obligationer. Rentepændet mellem 8% 2023 og 9,5% 2014 er på 23bp, og dette vurderes at være lavt set i lyset af, at vi tidligere har handlet i over 50bp. Det 10-årige rentespænd er udvidet til 460bp, efter at have bundet i 430bp. Et godt alternativ til Mbono 9,5% 2014 er Mbonor 0% 2011. De har samme varighed, men investor behøver kun at hive 0,7 gange MXN op af lommen. Derved vil valutaeksponeringen til MXN i et rentefaldsscenarie være mindre. Fondskoden er B75318 / MXMPGO0000C7. Kurs 6,0189, rente 8,37%.

Colombia:

Højesteret meddeler i dag om præsident Uribe kan opstille til en valgperiode mere. Når denne afgørelse er på plads kan der gå yderligere en måned inden den endelige afgørelse.

Østeuropa & Øvrige:

Tyrkiet:

Det forlyder, at EU den 9. november vil offentliggøre den årlige rapport om Tyrkiet. Rapporten skulle give Tyrkiet ”Functioning market economy”. Dette er meget positivt, og kan være med til at skubbe Tyrkiets rating højere. En opgradering fra specielt Moodys vurderes at kunne komme i løbet af de næste 6 måneder. Der tales også fugleinfluenza i Tyrkiet, men eksport af fjerkræ udgør kun en minimal andel af den samlede eksport. MEN det er dog værd at følge udviklingen.

Sydafrika:

Reservebank fastholdt reporenten i 7% på gårsdagens møde. Banken understregede meget tydeligt, at der er bekymring for den stigende inflation som følge af de stigende energipri-ser og den indenlandske efterspørgsel. Inflationen er fortsat indenfor målet 3-6%, og det seneste tal viste 4,8% for august måned. Forventningerne i markedet går på, at toppen i båndet nås i midten af 2006. De næste inflationstal offentliggøres den 26. oktober.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:48 Europa/lukning: Bekymringer om kinesisk vækst og Trumps toldmure pressede humøret i bund
17:05 Fredagens aktier: GN, Ambu og Zealand i C25-top - banker faldt på udsigt til lavere renter
17:01 Tesla-aktionærer har tjent 237 mia. dollar siden valgsejr til Trump
17:00 Fredagens obligationer: Rentefald på bagkant af amerikansk rentenedsættelse
15:38 USA/åbning: Nvidia i rekordridt sammen med S&P 500 og Nasdaq
15:02 Skako nedjusterer til 2024 gundet lav aktivitet i bil- og bygge/anlægsindustrien
14:19 Zealand får opmærksomehd fra amerikansk finanshus
13:53 Chemometecs næstformand og topchef køber aktier
13:51 USA/tendens: Pause efter Trump-rally og rentenedsættelse - Nvidia er verdens største
13:44 Djurslands Bank leverer hidtil største overskud over ni måneder
12:50 Europa/aktier: Luksusaktier under pres fra Kina - forsat mismod efter amerikansk valg
11:50 Obligationer/middag: Rentefald frem mod amerikanske nøgletal
11:46 Huscompagniets topchef om udsigterne: Vi ser ind i et bedre marked nu
11:43 Aktier/middag: GN og Zealand op på analysenyt - banker tynges af udsigt til lavere renter
10:50 GN får købsanbefaling hos Jyske Bank efter store kursfald
10:18 Zealand Pharma løftes til "hold": Danske Bank afventer nyt om Novos arvtager
09:54 Kina præsenterer nyt tiltag til at pumpe liv i svækket økonomi
09:50 Zealand sidder med stort potentiale på hånden: JPMorgan indleder med "overvægt"
09:37 Chemometec får smilene frem hos investorerne efter regnskab
09:27 Sony opjusterer efter stærkt musik- og spilsalg