Jyske erhvervskoryfæer skyder millioner efter oversete guldæg - citat

Udgivet den 03-04-2017  |  kl. 07:13  |  

En række af Jyllands mest prominente erhvervsfolk er gået sammen om at investere et trecifret millionbeløb i mindre danske virksomheder.

Det skriver Finans.

Det sker gennem kapitalfonden Blue Equity, der har rejst 630 mio. kr. fra folk som Danfoss-formand Jørgen Mads Clausen, Linak-stifter Bent Jensen, Danske Commodities-stifter Henrik Lind, Færchfonden og Lego-arving Casper Kirk Johansen.

- Det er interessant for os, fordi vi gerne vil give en hjælpende hånd til mindre og mellemstore virksomheder, siger Bent Jensen, ejer og administrerende direktør i Linak, til Finans.

Blue Equity havde både Henrik Lind og Jørgen Mads Clausen med, da den første fond blev etableret i 2013 sammen med pensionskæmpen PFA og energiselskabet SE. Med den nye fond og en række nye jyske erhvervsfolk i investorkredsen ligner Blue Equity for alvor en investeringsklub for den jyske erhvervselite, og det er en kæmpe fordel, mener Blue Equitys bestyrelsesformand, den tidligere PFA-direktør Henrik Heideby.

- Der er en samhørighed mellem investorkredsen og virksomhederne, som er helt unik i forhold til andre kapitalfonde, siger Henrik Heideby til Finans.

Blue Equity går målrettet efter at købe mindre danske virksomheder med en årlig omsætning på 25-250 mio. kr., som er for små til at komme ind under kapitalfonde som Polaris og Axcel. De mindre virksomheder kræver forholdsmæssigt meget arbejde, men rummer også et kæmpe vækstpotentiale, vurderer John Jensen, der er partner Clearwater International, som rådgiver om virksomhedshandler, over for Finans.

Blue Equity har købt 11 virksomheder i den første fond, og to af dem er solgt videre. Den nye fond har allerede investeret i virksomhederne Bramming Plast-Industri og Graphic West.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder