Kina åbner op for flytrafik efter presbold fra USA

Udgivet den 04-06-2020  |  kl. 17:28  |  
SAS

Fra 8. juni vil Kina langsomt åbne op for flytrafikken til landet. Beslutningen kommer mindre end 12 timer efter, at USA onsdag meddelte, at landet vil forhindre alle kinesiske flyselskaber i at flyve til USA fra midten af juni som reaktion på Kinas hidtidige nedlukning.

Det skriver blandt andet mediet CNBC.

Der medfølger dog en hel række restriktioner for, hvordan og hvor meget udenlandske flyselskaber må flyve til Kina.

De udenlandske selskaber får ifølge CNBC lov at vælge fra en liste af godkendte byer, hvorfra de må flyve en enkelt afgang om ugen.

Hvis alle passagerer, der flyver med selskabet, tester negativt for Covid-19 tre uger i streg, får flyselskabet lov at øge med en ekstra ugentlig afgang.

Hvis der derimod er mere end fem flypassagerer, der bliver testet positive, skal flyselskabet suspenderer ruten i en uge, skriver de kinesiske flymyndigheder ifølge CNBC i en erklæring.

FLYTRAFIK LANGSOMT PÅ VEJ TILBAGE

Med også Kinas - om end langsomme - genåbning, er der igen udsigt til, at flytrafikken så småt er på vej tilbage til normalen igen, efter at udbruddet af coronavirus har lagt størstedelen af alle passagerflyvninger ned i første kvartal.

I USA har American Airlines for eksempel annonceret, at selskabet vil øge flyvningerne i juli med 74 pct. i forhold til den nuværende plan, idet de amerikanske forbrugere, der er fritaget for deres rejserestriktioner, er kommet hurtigere tilbage i flyene end ventet.

Det sender torsdag aktien op med 25,3 pct. i 14,85 dollar.

Også brancheorganisationen IATA kunne onsdag meddele, at antallet af daglige flyvninger er steget med 30 pct. frem til slutningen af maj, siden antallet af flyvninger styrtdykkede i april med 94,3 pct. sammenlignet med samme måned sidste år.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Kina❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder