Kina reducerer T-bond-beholdning for tredje måned i træk i august

Udgivet den 17-10-2018  |  kl. 06:37  |  

Kinas beholdninger af amerikanske statsobligationer faldt for tredje måned i træk i august, mens verdens næststørste økonomi kæmper for at forhindre, at den lokale valuta - yuan - svækkes i forbindelse med handelskrigen med USA.

Det fremgår af flere medier onsdag.

Den kinesiske beholdning af amerikanske obligationer, T-bonds og T-bills, var 1165 mia. dollar i august mod 1171 mia. dollar i juli.

Japan, der fortsat er den største udenlandske besidder af amerikansk gæld næst efter Kina, reducerede sin beholdning til 1030 mia. dollar fra 1036 mia. dollar en måned tidligere.

Beijings salg af statsobligationer ses undertiden som et svar på handelskrigen, især efter at Kinas ambassadør i USA i marts indikerede, at Kina kunne nedskalere købene af amerikansk gæld som svar på de amerikanske tariffer, som præsident Donald Trump siden juli har indført på omkring halvdelen af den amerikanske import fra Kina.

- Beholdningen er faldet i løbet af de seneste tre måneder, og reduktionen kan fortsætte, da den igangværende handelskrig forringer forholdet mellem Kina og USA og dermed reducerer den kinesiske lyst til investeringer i T-bonds, skriver økonom Thomas Simons fra Jefferies i et notat.

Men Kina kan have valgt at lade valutareserverne falde som led i en politik for at stabilisere yuan og forhindre, at den svækkes yderligere.

Den kinesiske valuta er allerede svækket mere end 4 pct. over for dollar i det forløbne år i lyset af tegn på en økonomisk afmatning og de derved opståede kapitaludstrømninger.

Den samlede udenlandske beholdning af amerikanske statsobligationer steg i august med 35,4 mia. dollar til 6287 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Relaterede nyheder