Kinesisk ejendomsudvikler fremskaffer overraskende gældsbetaling

Udgivet den 22-10-2021  |  kl. 06:33  |  

Den problemramte kinesiske ejendomsgigant China Evergrande Group har gennemført en vigtig offshore-rentebetaling en dag, før weekendens deadline ifølge kinesiske statsmedier fredag. Det afværger en misligholdelse indtil videre og udskyder det frygtede kollaps i den kinesiske ejendomssektor.

Det skriver nyhedsbureauet AFP fredag.

Krisen, som har ramt en af Kinas største ejendomsudviklere med en gæld på 300 mia. dollar, har hæmmet investorernes stemning og fremmet frygten for en afsmitning på den bredere økonomi.

Evergrande har ikke kunne betale mindst 150 mio. dollar i rente på offshore-obligationer, men indgik en aftale i september om at betale renter på en indenlandsk obligation.

Men fredag annoncerede det statsstøttede medie Securities Times, at den problemramte ejendomsgigan har overført en offshorebetaling på 83,5 mio. dollar, der oprindeligt forfaldt 23. september, med henvisning til "relevante kanaler".

Obligationsejerne vil ifølge mediet modtage udbetalingen inden i morgen, lørdag, der markerer afslutningen af en 30-dages henstandsperiode.

Frygten for, at Evergrande ville kollapse og sende chokbølger gennem den kinesiske økonomi har rystet såvel boligkøbere og de finansielle markeder, og da aktierne genoptog handlen torsdag på børsen i Hongkong efter to ugers børspause, droppede papiret 12,5 pct.

- Set ud fra et makroperspektiv er det ikke vigtigt, om Evergrandes går ned eller ej. Det vigtige er, hvem der påtager sig hvilke forpligtelser, eller ikke gør det. Det har været ret klart fra starten, at der kommer til at gøre ondt, siger chef for dataanalysevirksomheden China Beige Book, Leland Miller, til AFP.

Evergrande begyndte at vakle under Beijings nye krav kaldet "tre røde linjer", som blev pålagt ejendomsudviklerne under en af de mange statslige nedslag på diverse sektorer, som har lagt begrænsninger på mængden af gæld, som ejendomsselskaber kan oparbejde.

Beijing har insisteret på, at enhver effekt kan begrænses, men krisen har medført en i Kina sjælden offentlig vrede med protester fra ængstelige boligkøbere, leverandører og investorer.

Myndigheder har angiveligt bedt lokalregeringer om at forberede sig på Evergrandes potentielle kollaps, mens analytikere har sagt, at lokale myndigheder allerede har overtaget kontrollen over nogle af ejendomsprojekterne.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder