Ledernes Hovedorganisation retter skarp kritik mod krav om ændring af ferielov

Udgivet den 09-02-2000  |  kl. 11:11  |  

København--9. februar--NetPosten--Arbejdsministeriets forslag om ændring af ferieloven ændrer ikke de dårlige forhold for over 40 pct. af arbejdsstyrken på det private arbejdsmarked. Forslaget møder onsdag stærk kritik fra Ledernes Hovedorganisation.

Som lovforslaget ser ud i dag, åbner det for, at overenskomstansatte lønmodtagere kan overføre én uges ferie fra ét ferieår til det næste. Men lønmodtagerne på individuelle kontrakter skal fortsat afholde al ferie inden ferieårets udløb.

- Ledernes Hovedorganisation opfordrer Arbejdsministeriet til at ændre lovforslaget, således at lønmodtagere på individuelle kontrakter også får adgang til overførelse af ferie, siger Peter Salling Petersen, fuldmægtig i Ledernes Hovedorganisation.

Lovforslaget har sine positive sider, men som helhed er det simpelthen ikke godt nok. Mange mennesker - især ledere - vil komme i klemme, når de ved ferieårets udgang stadig har ferie til gode. Ferieårets afslutning er en spidsbelastningsperiode for mange virksomheder, hvor det kan være umuligt for en leder at holde ferie. Det er meget problematisk, at mange ledere - på trods af en tiltrængt revidering af ferieloven - ikke bliver stillet bedre end i dag, siger Peter Salling Petersen.

- Hvis vi ønsker et fleksibelt arbejdsmarked, må lovene også indrettes, så de inviterer til fleksibilitet, fastslår Salling Petersen.

650.000 privatansatte lønmodtagere på individuelle kontrakter vil ikke få adgang til at overføre ferie, hvis Arbejdsministeriets lovforslag gennemføres. Heraf 30.000 af Ledernes Hovedorganisations i alt 80.000 medlemmer.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder