Mærsk jagter verdens største gasfelt i Iran - citat

Udgivet den 22-03-2017  |  kl. 08:14  |  
Maesk

A.P. Møller-Mærsk er i slutforhandlinger omkring udvikling af et stort oliefelt i Iran, der støder op til det felt i Qatar, som konglomeratet mistede i juli i fjor.

Det skriver Børsen.

Kilder med indsigt i forløbet melder således til avisen, at Mærsk skulle have en delegation i Iran, hvor man forhandler med Irans nationale olieselskab, National Iranian Oil Company (NOIC) om udvikling af feltet South Pars, der er verdens største gasfelt.

Og ifølge Irans viceminister for olie Ali Kardor varer det ikke længe før kontrakterne på feltet ligger klar. Han annoncerede således allerede i slutningen af februar til det iranske nyhedsbureau Mehr, at kontrakterne snart skulle skrives under.

South Pars, som der forhandles om, ligger klos op ad oliefeltet Al Shaheen i Qatar, hvor Maersk Oil i 25 år var partner, men hvor kontrakten udløb i juli 2016.

På feltet i Qatar har Maersk Oil udviklet kompetencer omkring horisontale boringer, hvilket nu bliver efterspurgt på den iranske side af grænsen. Lykkes det selskabet at lande kontrakten, vil det på sigt dæmpe det markante fald i Mærsks olieproduktion, der bliver tilfældet, når licensen i Qatar endeligt afsluttes.

Chefanalytiker hos Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, mener, en øget produktionsvolumen for Maersk Oil især er vigtig i forhold til en mulig kommende separat børsnotering af forretningsdelen.

/ritzau/FINANS

Mads Espensen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
10:07:01

 
0,00%
 
10:07:01

 
0,02%
 
10:07:01

 
0,00%
 
10:07:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder