Mærsk opfordres til at sænke priserne og udvise samfundssind

Udgivet den 04-07-2022  |  kl. 08:35  |  
Arkiv: Foto

A.P. Møller-Mærsk bør udvise samfundssind og sænke priserne for danske selskaber, mener flere røde partier. Det er sket i Frankrig, hvor konkurrenten CMA CGM har givet rabat til udvalgte selskaber for at hjælpe med at tøjle inflationen.

Det skriver Finans.

Mærsk anklages blandt andet af SF's erhvervsordfører, Lisbeth Bech-Nielsen, for at have pelset danske selskaber og samtidig pustet til inflationen ved at hæve priserne under coronakrisen, hvor nedlukninger og flaskehalse har skabt pladsmangel på containerskibene.

- Danske virksomheder kommer i krise, fordi de skal betale fragtpriser, som er væsentligt højere end normalt, og danske forbrugere skal også betale mere for varerne, siger erhvervsordføreren til Finans.

Også i Enhedslisten mener man, at Mærsk bør følge sin franske konkurrents eksempel. Desuden opfordrer erhvervsordfører Rune Lund til, at der bør laves en skat på overnormale overskud.

- Men jeg synes, at Mærsk, der tager høje fragtpriser, får historiske overskud og betaler bagateller i skat, skal gøre sin franske konkurrent efter. Jeg tror, at rigtig mange danskere vil påskønne samfundshensyn fra virksomhederne, når priserne presser, siger han.

CMA CGM har ifølge Finans fra 1. august og et år frem sænket prisen med 500 euro per container for store detailselskaber, som importerer varer til Frankrig. Det svarer til en rabat på omkring 10 pct., oplyser rederiet.

Mærsk har ikke ønsket at kommentere opfordringen over for Finans.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://finans.dk/erhverv/ECE14207808/politisk-pres-maersk-boer-saenke-p...

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯