Mærsk/Nordea: Ny analytiker dropper købsanbefaling før regnskab

Udgivet den 15-08-2018  |  kl. 08:27  |  

Efter flere år med en købsanbefaling for Mærsk-aktierne sætter Nordea - med en ny analytiker ved Mærsk-roret - nu entusiasmen over for rederiet på pause og siger "hold". Det skyldes dårligere udsigter for fragtraterne inden for containersejlads.

Det fremgår af en analyse fra Nordea to dage før A.P. Møller-Mærsks halvårsregnskab.

- Containermarkedet vil blive bedre på sigt, da der kun er blevet bestilt få skibe på det seneste, og flådevæksten vil bremse op. Men balancen mellem udbud og efterspørgsel vil ikke blive bedre før om 12 måneder, så vi ser ingen grund til at skynde os ind i aktien, skriver Nordea som ræsonnement.

- Derudover giver den nylige nedjustering (tirsdag i sidste uge, red.) mindre potentiale for udbytte. Og selv om Mærsks helårsprognose blev sænket, ser den stadig optimistisk ud, hvilket giver plads til skuffelser. Vi tror, at aktien vil træde vande i mindst seks måneder endnu, fortsætter Nordea-analytiker Marcus Bellander.

Han har netop overtaget jobbet som Nordeas Mærsk-analytiker efter at have skiftet job fra Carnegie.

Nordea tror, at Mærsk vil ramme et EBITDA-overskud på 3,5 mia. dollar i 2018. Til sammenligning kom Mærsk-ledelsen ved nedjusteringen med en prognose på 3,5 til 4,2 mia. dollar efter at have startet året med et spænd på 4 til 5 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder