Mærsk/SHB: Øget usikkerhed om handelskrig giver lavere kursmål

Udgivet den 21-05-2019  |  kl. 10:52  |  

Handelsbanken ser fortsat usikkerheder i forbindelse med handelskrigen for Mærsk.

Netop handelskrigen har også været skyld i den seneste tids kursfald i aktien, og det fik mandag Handelsbanken til at barbere 1000 kr. af kursmålet.

Banken vurderer, at hvis handelskonflikten mellem USA og Kina eskalerer yderligere, kan det i værste tilfælde ramme Mærsks indtjening markant på den korte bane.

Det skriver Handelsbanken i en analyse tirsdag.

Selv om aktien den seneste tid har været udsat for kursfald, påpeger banken, at man skal være tilbageholden med at købe op i aktien. Anbefalingen "sælg" blev også gentaget, og den anbefaling har finanshuset haft siden 29. april.

USA's præsident, Donald Trump, og Kinas ditto, Xi Jinping, ventes at mødes til G20-topmødet, som finder sted den 28. juni. Handelsbanken forventer, at aktien fortsat vil blive tynget frem mod topmødet.

- Til trods for at vi fortsat hælder til, at USA og Kina indgår en aftale, så er usikkerheden taget til i styrke på det seneste. Hvis vi antager, at udfaldet af mødet mellem USA og Kina ultimo juni bliver negativt, og containerraterne rammes med beskedne 5 pct., så vil det betyde, at Mærsk driftsindtjening (EBIT) i 2020 vil ende på 0 kr, skriver banken.

Handelsbanken venter heller ikke, at rederiet vil løfte sine forventninger i 2019. Containerraterne har nemlig ikke udviklet sig som ventet i år, og særligt containerraterne i Kina har endnu ikke vist en stigning på nuværende tidspunkt.

Mærsk kommer med regnskab for første kvartal fredag, og tirsdag formiddag handles B-aktien 0,3 pct. lavere i 7596 kr.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder