Mærsk/UBS: Nedjusterer estimater og sænker kursmålet 14 pct.

Udgivet den 24-05-2018  |  kl. 12:40  |  
Arkiv: Foto

Den schweiziske bank UBS har sænket sine indtjeningsestimater for A.P. Møller-Mærsk efter rederikoncernens regnskab for første kvartal.

Det medfører en sænkning af kursmålet for Mærsk-aktien til 10.200 kr. fra 11.800 kr., mens anbefalingen bliver fastholdt på "neutral".

Det viser en analyse fra UBS, som har omkostningsstyring som en af sine bekymringer i forhold til Mærsk.

- Med stigende omkostninger i flere kategorier, er det nødvendigt med bedre omkostningskontrol, i et svært miljø på indtægtssiden, skriver UBS i analysen.

Banken tilføjer, at den venter, at omkostningskontrollen vil blive bedre, og at fragtraterne kan stige moderat, hvilket vil kompensere for nogle af de stigende omkostninger til brændstof.

Desuden kan synergier fra Hamburg Süd hjælpe på indtjeningen.

UBS udtrykker skuffelse over, at Mærsk ikke har kunnet fastholde sin position som den stærkeste i feltet med hensyn til marginer.

- Det har ikke været tilfældet de seneste kvartaler, og det er vigtigt, at Mærsk komme til at demonstrere sin evne til at komme tilbage til toppen i industrien igen, skriver UBS.

Som følge af de højere omkostninger har schweizerne nedjusteret sine estimater for Mærsks driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, i 2018 til 4,2 mia. dollar og nettooverskuddet til 484 mio. dollar.

Tidligere var estimatet et EBITDA på 4,9 mia. dollar og et nettoresultat på 1,14 mia. dollar.

Analytikerne har generelt set skåret kursmålet for aktien, siden transport- og logistikkoncernen i sidste uge offentliggjorde sit regnskab. Mærsk fik i første kvartal et EBITDA på 669 mio. dollar af de fortsættende aktiviteter, hvilket var en fremgang fra 638 mio. dollar i samme kvartal året før.

Resultatet var dog noget svagere end ventet, da analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet et driftsoverskud på 845 mio. dollar i kvartalet. Det var blandt andet stigende omkostninger til olie og en svag dollar, som spændte ben for selskabet.

Mærsk fastholdt forventningerne til 2018 og sigter dermed fortsat efter et EBITDA-overskud på 4-5 mia. dollar, men ledelsen udtrykte større usikkerhed om indtjeningen - blandt andet på grund af den verserende handelskonflikt mellem USA og Kina.

Mærsk-aktien ligger torsdag middag til en stigning på 0,5 pct. til 9664 kr.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder