Mandagens aktier: ISS rejste sig på bejleri til G4S - Mærsk tog toppen

Udgivet den 14-09-2020  |  kl. 17:03  |  
FLSmidth, Kilde: billede venligst udlånt af flsmidth.com

ISS fik medvind mandag, da der blev vist interesse for sikringskoncernen G4S fra canadiske Gardaworld. Også cykliske aktier som A.P. Møller-Mærsk og FLSmidth steg på en dag, hvor der for alvor kom gang i opkøbsbølgen i det store udland.

Samlet endte det med et mindre fald i eliteindekset på 0,1 pct. til indeks 1463,5.

- Vi kan se, at stemningen blev løftet hen over dagen på de mange M&A (mergers & acquisitions, hvilket betyder fusioner og overtagelser, red.), vi har fået fra USA. Det er dejligt, at der nu kommer gang i det ben igen, siger Christian Thatje, senioraktiehandler i Sydbank.

ISS steg med 1,4 pct. til 95,80 kr. og endte med øverst i C25. Det var som sagt bejleriet fra Gardawold til G4S, der fik den aktie til at ryge til tops.

- Vi ser, at både ISS og svenske Securitas bliver løftet i dag. Og det er helt klart G4S, der smitter af på den sektor, vurderer senioraktiehandlere og fortsætter:

- Nu siger G4S så nej tak - og det var ventet. Men nu er ballet åbnet igen, og der skal nok komme mere fra den kant.

Bestyrelsen i G4S afviste i sidste uge enstemmigt det seneste uopfordrede opkøbstilbud fra Gardaworld, bekræftede selskabet i en meddelelse til fondsbørsen mandag eftermiddag og frarådede "på det kraftigste" aktionærerne til at handle på det.

G4S modtog den 1. september en henvendelse fra BC Partners og Gardaworld, der overvejer at lægge et købstilbud på 190 pence per aktie i sikringskoncernen. Det er tredje gang, canadierne har forsøgt sig siden midt i juni.

G4S steg med 24,2 pct. til 14,55 kr.

CYKLISKE AKTIER I FRONT

Mærsk B-aktien endte i troppen af det danske C25-indeks, efter at aktien fra morgenstunden revancherede sig lidt oven på fredagens nedtur, der var udløst af rygter om kinesisk indblanding i containerraterne.

Selskabets B-aktie steg med 2,1 pct. til 9650 kr. efter fredagens fald på 6,2 pct.

Også FLS hører med i kategorien cyklisk. Aktien steg med 0,4 pct. til 199,10 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

Mens Mærsk klarede sig bedst i C25, så endte Pandora i modsatte ende med et fald på 1,5 pct. til 491,80 kr. Derudover trak Coloplast, DSV Panalpina og Ambu også ned med fald på mellem 1,2 og 1,0 pct.

NY CHEF FOR VESTAS I USA

Sidst på eftermiddagen satte Vestas gang i en chefrokade, der betød, at vindmølleproducenten får nye regionschefer for Nordamerika og Middelhavsområdet.

Siden 2012 har Chris Brown stået i spidsen for Vestas' nordamerikanske forretning, men han har besluttet sig for at forlade selskabet for at starte sin egen virksomhed.

Han bliver erstattet af Eduardo Medina, der indtil nu har været chef for Vestas' forretning i Middelhavsområdet, fremgik det af en pressemeddelelse. Som en erstatning for Eduardo Medina, udpegede Vestas udpeget Javier Rodriguez Diez, der hidtil har haft titlen som senior vice president for globalt salg og key account management hos Vestas.

Vindmølleaktien steg med 0,3 pct. til 944 kr.

LØFTET ANBEFALING TIL NORDEA

Nordea-aktien fik løftet sin anbefalingen til "køb" fra tidligere "neutral" af det schweiziske finanshus UBS, skrev Bloomberg News.

Baggrunden for løftet var en bedre end ventet økonomisk genopretning i Norden, hvilket har givet positive konsekvenser for indtjeningen og kapitalafkastet for regionens banker.

Nordea-aktien steg mandag 1,2 pct. til 49,91 kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder