Mandagens aktier: Jyske og Pandora til tops på stille svag negativ dag

Udgivet den 17-02-2020  |  kl. 17:06  |  
Arkiv: Foto

Det danske aktiemarked gjorde ikke meget væsen af sig mandag, hvor det amerikanske aktiemarked holdt lukket på grund af Presidents' Day.

Ude i Europa var der ligeledes beskedne bevægelser, men her var de fleste store markeder - modsat det danske marked - prægede af små stigninger.

I toppen endte Jyske Bank og Pandora med stigninger på henholdsvis 1,5 pct. til 276 kr. og 1,2 pct. til 345 kr.

Jyske Bank steg, efter at Danske Bank løftede kursmålet, så det nu lyder på 275 kr. mod tidligere 255 kr. Danske Bank gent anbefalingen "hold".

I bunden endte Ambu efter flere gode dage og en formidabel start på året, men uden selskabsnyt. Aktien satte sig 1,7 pct. til 162,15 kr. I år er den dog steg knap 45 pct. og næsten halvdselen alene i sdiste uge, hvor den steg ubrudt i fem dage.

Ambu venter senere på året at lancere et duodenoskop til engangsbrug, og i løbet af de første år kan produktet potentielt nå en omsætning på 2 mia. kr. Det vurderer Handelsbanken i en kort analyse.

Banken har en købsanbefaling og et kursmål på 175 kr. for Ambu-aktien

C25-indekset endte mandag 0,1 pct. lavere i 1354,49 efter fredag at have sat årets niende rekord.

- Med USA lukket, den danske vinterferie lige overstået og et marked uden nyheder er mandag en dag, hvor aktiemarkedet lige skal i gang igen.

- Corona-frygten lurer fortsat, men for nu er den værste frygt trådt i baggrunden, vurderer chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink.

Antallet af nye tilfælde af coronavirus i Kina uden for Hubei-provinsen er faldet 12 dage i træk, sagde Kinas viceudenrigsminister, Qin Gang, ved en international sikkerhedskonference i München lørdag.

Han er overbevist om, at krisen i Kina snart er ovre.

- 8000 patienter er kommet sig og er udskrevet, siger Qin Gang.

Energiselskabet Ørsted endte stort set uændret i 743,40 kr. Sydbank har genoptaget analysedækning af selskabet med den positive anbefaling "køb".

- Ørsteds markedsledende position inden for havvind danner grundlag for øget aktivitet i et kraftigt stigende globalt havvindmarked. Ørsted-aktien er ikke billigt prisfastsat, men en stærk projekteksekvering og en stadigt større efterspørgsel efter grøn energi kan løfte aktiekursen yderligere, skriver analytiker Per Fogh som begrundelse for købsanbefalingen.

Stort set uændret endte også Vestas, der fik en mindre ordre og var "Ugens Aktie" i Børsen mandag. Aktien steg 0,2 pct. til 6697,60 kr.

Danske Banks analytikere har også kigget på ISS og løftet kursmålet for aktien til 180 kr. fra 160 kr., men fastholdt anbefalingen "hold".

ISS-aktien endte mandag i 166,85 kr. efter et fald på 1,6 pct.

Genmab-aktien sluttede 0,3 pct. højere 1637,50 kr. Selskabet er regnskabsaktuelt onsdag efter børslukketid.

Det er prognosen for 2020, som kommer i fokus, når Genmab kommer med årsregnskab onsdag, da analytikerkorpset i forvejen har en ret god idé om, hvordan fjerde kvartal forløb. Det skyldes, at Genmabs partner Johnson & Johnson allerede i januar offentliggjorde salgstal for Genmabs væsentligste indtægtskilde, kræftmidlet Darzalex.

Den væsentligste ubekendte faktor er derfor Genmabs forventninger til 2020.

Skal Mads Zink pege på en enkel udvikling, der skiller sig ud i mandagens marked, er det udviklingen i forsikringsaktierne.

- Weekendens uvejr kan have øget spekulationer i skadesforløbet hos forsikringsselskaberne, der sætter sig mere end markedet mandag, siger han.

Topdanmark faldt 1,2 pct. til 317,80 kr., og Tryg satte sig 0,5 pct. til 206,40 kr.

Uden for C25-indekset skilte Aarsleff sig ud. Aktien steg 4,9 pct. til 213,50 kr., efter at selskabet fik hævet anbefalingen til "køb" fra "hold" hos ABG Sundal Collier.

Samtidig fastholdt finanshuset kursmålet på 230 kr.

TAL FRA MINDRE SELSKABER

I det generelt nyhedsstille marked kom der tal fra Jutlander Bank og Rovsing.

Jutlander Bank kom ud af 2019 med det største overskud i bankens historie. Det var godt hjulpet af blandt andet kursreguleringer, men også en stigning i den underliggende indtjening.

Samlet steg resultatet før skat til 445 mio. kr. fra 268 mio. kr. året før. I 2020 venter banken med hovedsæde i Aars dog at komme lidt ned på jorden igen og lande et resultat før skat på 225-275 mio. kr.

Jutlander Bank faldt 1 pct. til 198 kr.

Også lilleputten Rovsing rapporterede tal.

Rovsing, som er leverandør til rumfartsindustrien, nedjusterede forventningerne til 2019/20, efter at første halvdel af regnskabsåret har budt på underskud og en lavere omsætning end ventet.

Selskabet venter nu en omsætning i niveauet 21-23 mio. kr. og et EBITDA-resultat i niveauet minus 1 til 0 mio. kr. Tidligere ventede selskabet en omsætning i niveauet 24-26 mio. kr. og et EBITDA-resultat i niveauet 0-1 mio. kr.

Rovsing steg dog 0,7 pct. til 56,95 kr.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder