Mandagens aktier: Solidt minus vendt til plus efter melding fra ECB

Udgivet den 20-03-2023  |  kl. 17:03  |  
Arkiv: Foto

Bankerne vendte mandag solide fald til plusser efter en formidlende melding fra ECB.

Meldingen fra ECB kom, efter at UBS i weekenden blev presset til at købe den kriseramte rival Credit Suisse for omtrent 3 mia. schweizerfranc.

Credit Suisses redning skabte i første omgang panik på markederne, da nogle obligationsinvestorer stod tilbage med sorteper, hvilket ikke er normal praksis.

- Der er skabt noget mere ro på aktiemarkederne efter den indledende nervøsitet, efter at ECB's bankmyndigheder til formiddag har været ude at gyde olie på vandene, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank, til MarketWire.

Han henviser til, at ECB's bankmyndigheder var ude at gentage, at ejere af de mest usikre obligationer først står til at tabe, efter at aktionærerne har tabt hele deres investering.

Det danske C25-indeks lå kort tid efter åbningen med et fald på knap 2 pct., men meldingen fra ECB var med til at sende indekset i plus og slutfacit blev en stigning på 0,9 pct. til 1720,22.

Bekymringerne om, at obligationsejerne kunne blive de nye tabere skabte uro blandt bankinvestorerne, men ECB's melding var også her med til at løfte stemningen, så Nordea endte 3,7 pct. højere i 77,31 kr. og Jyske Bank steg 1,8 pct. til 477,60 kr.

Bankaktierne blev også hjulpet af, at renterne kravlede tilbage mod udgangspunktet, efter at være åbnet med markante fald.

DEFENSIVE AKTIER AGEREDE SIKKER HAVN

De defensive papirer var trods vendingen i markedsstemningen i høj kurs mandag, da de agerede sikker havn for de mere risikoaverse investorer.

Chr. Hansen steg 1,6 pct. til 502,60 kr., og Tryg endte 2,2 pct. højere i 148,45 kr.

Indekstunge Novo Nordisk var med et plus på 1,2 pct. til 988,90 kr. også i hopla, efter at Nordea løftede sit kursmål for aktien til 1150 kr. fra 1050 kr. og gentog anbefalingen "køb".

MÆRSK SÆLGER SUPPLY SERVICE TIL EGET HOLDING-SELSKAB

Efter mange års forgæves forsøg på at skille sig af med Maersk Supply Service har A.P. Møller-Mærsk fundet en løsning, da selskabet vil blive solgt for 685 mio. dollar til ejerfonden A.P. Møller-Holding, der også sidder på en stor del af aktierne i Maersk-koncernen.

Mærsks B-aktie steg 0,2 pct. til 16.070 kr., efter at Citigroup også sænkede sit kursmål for aktien til 10.200 kr. fra 11.000 kr. med en gentaget salgsanbefaling.

VESTAS, UNIBREW OG ISS LØFTET AF ANALYSENYT

Efter de sidste uges kursfald i ISS løftede Kepler Cheuvreux anbefalingen af aktien til "hold" fra "reducer". Kursmålet er uændret 145 kr.

ISS-aktien faldt i sidste uge fra 146,3 kr. til godt 130 kr., hvor en del af kursfaldet skal tilskrives, at aministrerende direktør Jacob Aarup-Andersen forlader selskabet til fordel for Carlsberg.

ISS-aktien steg mandag 2,0 pct. til 132,70 kr.

Vestas var med et plus på 2,5 pct. til 195 kr. også godt kørende, efter at finanshuset Haitong International fra Hongkong indledte sin dækning af vindmølleaktien med den positive anbefaling "outperform" og et kursmål på 300 kr.

Royal Unibrew fik af Morgan Stanley løftet sin anbefaling til "ligevægt" fra "undervægt" og lagt 10 pct. oven i kursmålet, der nu er 550 kr.

Unibrew-aktien steg 2,3 pct. til 567 kr.

I bunden af eliteindekset endte GN med et fald på 2,8 pct. til 143,60 kr., efter sidste uges droppede kapitalforhøjelsesplan samt afviste rygter om aktivistinteresse.

Ambu var med et fald på 2,2 pct. til 102,35 kr. også at finde i den tunge ende forud for tirsdagens kapitalmarkedsdag.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯