Mandagens aktier: Vestas og FLSmidth til tops

Udgivet den 27-08-2012  |  kl. 17:04  |  

Vestas og FLSmidth ledte mandag C20-fremgangen på 0,5 pct. til 489,87. NKT Holding endte i bunden af indekset efter flere sænkede anbefalinger hos finanshusene Nordea og Carnegie. A.P. Møller - Mærsk-aktien viste gode takter efter gode boreresultater fra det norske Johan Svedrup-felt.

- De europæiske og nordiske markeder startede en smule svagt her til morgen, men er steget i løbet af dagen og får derved lidt revanche for sidste uges fald. Det er til trods for, at tallet for den tyske erhvervstillid (IFO) ikke var specielt prangende og dermed fortsatte de seneste måneders svage udvikling, skrev Nordea i sin eftermiddagskommentar.

Vestas steg 3,0 pct. til 33,91 kr. og vindmølleaktien endte dermed i front af C20-indekset. FLSmidth var også med fremme og cement- og mineudstyrsproducenten lukkede med en stigning på 2,3 pct. i kurs 349,90.

NKT faldt 1,6 pct. til 188 kr. Efter et skuffende regnskab anbefalede Nordea Markets at sælge NKT Holding-aktien, hvor anbefalingen blev sænket til hold fra køb, idet der ses for mange risici. Det skrev Nordea i sin morgenkommentar, hvori det også fremgik, at kursmålet sænkes til 210 kr. fra 240 kr. Yderligere sænkede Carnegie sin anbefaling på NKT-aktien til hold fra køb.

A.P. Møller - Mærsk steg 0,9 pct. til 40.520 kr. Det svenske olieselskab Lundin Petroleum fik fortræffeligt boreresultat fra olieselskabets afgrænsningsbrønd 16/2-13S i PL501-licensen, hvori Maersk Oil ejer 20 pct. Yderligere sænkede Jyske Bank anbefalingen på A.P. Møller - Mærsk-aktien til reducer fra køb, mens kursmålet blev skåret til 38.000 kr. fra 46.000 kr.

Carlsberg, som mandag lukkede 0,9 pct. højere i kurs 513, var til stede på dette års ølfestival I Qingdao, som sluttede søndag aften. Festivalen blev besøgt af 3,96 mio. mennesker, hvilket var en stigning på 4,2 pct., mens at mængden af drukket øl steg 7,3 pct. til ny rekord på 1.18 mio. liter. Carlsberg-konkurrenten Tsingtao, som har sin base i den tidligere tyske koloni Qingdao, er markedsleder i Shandong-provinsen.

Royal Unibrew steg 1,3 pct. til 379 kr. forud for tirsdagens regnskab. Fokus i regnskabet vil ifølge Nordea være på påvirkningen fra det sløje sommervejr og markedsudviklingen på det vigtige marked i Italien. Endelig bliver det interessant at høre nyt om det delvise salg af Ceres-grunden i Aarhus. 

Udgivet af: lp@netposten.dk