Mandagens aviser med Carlsberg, Mærsk Drilling og Arla

Udgivet den 04-05-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

LEDELSESREVOLUTION I CARLSBERG - LANDECHEFER FÅR STOR MAGT

Carlsbergs topchef, Cees 't Hart, har sendt en stor del af magten ud af direktionen og over til landechefer, for krisen kræver rigtig meget lokalt lederskab. Han har samtidig stoppet store koncernprojekter. Fokus er at "overleve". (Forside, side 6-7)

CORONAKRISEN BOMBER BILSALGET I DANMARK 11 ÅR TILBAGE

Importører og bilforhandlere har de seneste måneder givet meldinger om et bilsalg, der er styrtdykket i kølvandet på coronavirussets udbrud, og nu viser nye tal, at nedturen er en kendsgerning. (Side 9)

ARLA HAR FÅET MIA-GEVINST PÅ AKTIER I KINESISK MEJERI

Coronakrisen har kostet, men Arlas investering i kinesisk mejeri i stor vækst er nu 5 mia. kr. værd - og den giver adgang til stort vækstmarked. (Side 12)

BANKER FØLGER CORONAKOMPENSATION

De milliarder af kroner, som bankerne de seneste år har investeret i systemer til overvågning af betalinger og forhindring af hvidvask, kan også bruges til at opdage mistænkelige udbetalinger fra staten til virksomheder. (Side 15)

JPMORGAN SER CORONA STYRKE MEGATRENDS

Coronakrisen vil styrketre megatrends, lyder vurderingen fra J.P. Morgan Private Bank, der opjusterer sit langsigtede afkastestimat. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

PARAT TIL EN NY OMGANG MED KRISERAMTE BANKER

Som formand for Finansiel Stabilitet har Peter Engberg Jensen haft travlt med et kæmpe oprydningsarbejde efter de banker, der krakkede i kølvandet på finanskrisen i 2008. Nu forbereder han sig på at håndtere de danske banker, der kan ende i uføre som følge af coronakrisen. (Forside, side 4)

HJEMSENDTE PÅ LØNKOMPENSATION ER IKKE LEDIGE

Regeringen er blevet kritiseret for at tegne et skønmaleri af, hvordan det går på det danske arbejdsmarked under coronakrisen. Nu affejer beskæftigelsesministeren kritikken. Dansk Industri anslår, at beskæftigelsen er faldet med næsten 100.000 på syv uger. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

REJSESELSKABER MISTER FORSIKRINGSPENGE

Statens lånepakke afskærer rejseselskaber fra at få udbetalinger fra deres erhvervsforsikringer. Det kan sende Villads Mortensens rejseselskab, M.C. Asien, ud i konkurs. (Forside, side 6-7)

DANISH CROWN ANSÆTTER FOLK I LANGE BANER

Mens ledigheden stiger eksplosivt i Danmark, går slagterikoncernen Danish Crown imod strømmen og ansætter masser af nye medarbejdere. (Side 4)

NORWEGIANS AKTIONÆRER SKAL TAGE STILLING TIL REDNINGSPLAN MANDAG

Første del af en kommende redningsplan for det kriseramte flyselskab Norwegian er blevet godkendt af obligationsejerne søndag. Mandag skal aktionærerne sige ja. (Side 4-5)

CORONAKRISEN KRÆVER MERE SELEKTIVE INVESTORER

Der er stor forskel på, hvilke sektorer der er ramt af coronakrisen - og der vil være stor forskel på, hvem der kommer sig bedst. Investorer bør kigge under overfladen. (Side 8-9)

MAERSK DRILLING GÅR USIKKER FREMTID I MØDE

Selv om det er næsten utænkeligt, at oliepriserne ikke stiger fra det nuværende rekordlave niveau, er det ikke givet, at de stiger så meget, at det igen vil blive rentabelt at hente olie op fra havbunden. De, som skal finansiere denne udvinding, vil sandsynligvis også indregne en højere risikovurdering. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer