Mandagens aviser med Danske Bank, Mærsk og Ørsted

Udgivet den 06-07-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

UDSKÆLDT DANSKE BANK-PRODUKT FÅR IGEN HÅRD KRITIK

For godt et år siden lovede Danske Banks nytiltrådte topchef, Chris Vogelzang, bod og bedring i forhold til bankens Flexinvest Fri-produkt. Men nu mener flere eksperter, at banken igen sælger investeringsproduktet, selvom kunder må forvente at tabe penge på det. (Forside, side 6-7)

MAERSK TANKERS HAR FÅET STARTUP-ÅND

Det 92 år gamle produkttankrederi Maersk Tankers har lagt en ny strategi og genfundet iværksætterånden efter en omfattende restrukturering. (Side 8)

ENERGIAGENTUR TVIVLER PÅ AT NÅ MÅL OM CO2-NEUTRALITET

Bekymringen er reel, vurderer formanden for Aarhus Universitet efter ny rapport, der kalder CO2-neutralitet uopnåelig uden større energiinovation. (Side 10)

KAPITAL PARTNER: SUCCES PÅ FIRST NORTH FÅR SPEKULANTERNE FREM

Interessen for en hurtig gevinst i de nye First North-aktier har været stor, vurderer Kapital Partner ud fra handelsdata. Hver fjerde solgte aktierne fra udbuddet i FOM Technologies den første handelsdag. (Side 16-17)

BERLINGSKE BUSINESS

AARSTIDERNE ER GRØNT FYRTÅRN I DANMARK

Aarstidernes stifter, Søren Ejlersen, tror ikke på, at dommedagsprofetier og udskamning kan få folk til at ændre adfærd og agere mere klimabevidst - tværtimod. I stedet skal virksomhederne lytte til tidsånden og gå foran med et godt eksempel. (Forside, side 4)

DANSK STARTUP BEKÆMPER TOMME BUTIKSVINDUER MED KUNST

De mange tomme butikslokaler i København og resten af landet bør ikke stå øde hen, mener folkene bag den danske deleøkonomiske platform Spotly. Under coronakrisen har startuppen lanceret et nyt initiativ, der forener kunst og andet kreativt indhold med de tomme lokaler. (Side 3)

SERUMINSTITUTTETS DIREKTØR VAR DØMT PÅ FORHÅND

Mens coronakrisen hærgede, kulegravede advokater en række forhold på Statens Serum Institut. Det endte med at koste Mads Melbye jobbet som administrerende direktør. (Side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

VINDER FUNDET I LEGOMAGTKAMP

Lidt efter lidt har Niels B. Christiansen opbygget en magtbase i Lego. Det har sendt Jørgen Vig Knudstorp ud på sidelinjen. Men Knudstorp har fortsat en plads i Legos og i ejer Thomas Kirk Kristiansens hjerte. (Forside, side 3-5)

ARLA HENTER NY FINANSDIREKTØR I EGNE RÆKKER

Den 38-årige Torben Dahl Nyholm bliver med øjeblikkelig virkning ny finansdirektør og del af koncernledelsen i mejerigiganten Arla Foods, der i fjor omsatte for 78 mia. kr. (Side 2)

MODESELSKAB INDHENTER DET TABTE

Mens tøjsalget går frem igen i dele af detailhandlen, stiger optimismen i modeindustrien trods fortsat usikkerhed om den nære fremtid. Det danske tøjselskab Minimum melder ligefrem om salgsvækst i juni over det budgetterede. (Side 6-7)

AKTIEFESTEN UNDER CORONAKRISEN ER KØRT UDEN OM DE SMÅ SELSKABER

De mindste noterede selskaber har haft det svært under coronakrisen, og deres afkast i år halter langt efter indekset over de 25 største danske selskaber. (Side 8-9)

NY ØRSTED-CHEF FÅR IKKE TID TIL AT HVILE PÅ LAURBÆRRENE

Selskabet Ørsted har stor fortjeneste på sin kerneaktivitet, havvindmøller. Men det vil ikke nødvendigvis vare ved, for stærke olieselskaber, som Shell og Equinor, vil også have del af kagen. Samtidig vinder solenergi frem som den førende grønne energikilde. (Side 10-11)

STOR RISIKO FOR TURBULENS I SAS-AKTIEN

SAS fremlagde i sidste uge sin kapital- og restruktureringsplan, og det er uhyggelig investeringslæsning, vurderer investeringsøkonom i Nordnet. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder