Mandagens aviser med DSV, Norden og Pandora
BØRSEN
BESTSELLER SATSER STORT I USA
Danmarks største modetøjskoncern kaster sig efter flere års tilløb ind i USA. Tre af koncernens 20 mærker skal bane vejen på det gigantiske marked, hvor der årligt købes tøj for mere end 2000 mia. kr. Koncernens tilstedeværelse i Canada gennem ti år bruges som dør til USA ifølge international salgschef. (Forside, side 6-7)
FINSK SKIBSGIGANT PÅ OPKØBSROV I DANMARK
Wärtsilä-konglomeratet har i al diskretion opkøbt flere hæderkronede maritime virksomheder - og sætter den danske ærkekonkurrent MAN Diesel under massivt pres i Kina. (Side 8-9)
INDUSTRIENS PENSION SATSER PÅ ØGET INFLATION
De lave renter på obligationer får nu Industriens Pension til at investere milliarder i finansielle kontrakter, der bliver mere værd, hvis inflationen stiger. De såkaldte inflationsswap er finansielle kontrakter, hvor man bytter et fast beløb (de nuværende inflationsforventninger) og får et beløb, der svarer til den fremtidige inflation. Hvis inflationen stiger mere, end markedet forventer i dag, tjener pensionskassen, mens den taber, hvis inflationen bliver lavere end forventet. (Side 10)
NORWEGIAN EFTER STREJKE: KUNDER KOMMER IGEN
Det norske lavprisflyselskab Norwegian fører et tab på 300 mio. danske kr. i bogen for pilotstrejken i sidste måned, der lammede store dele af flyselskabets trafik. Direktør Bjørn Kjos tror på, at kunderne kommer igen. (Side 11)
EJER AF TO EXPERT-BUTIKKER BLIVER CHEF HOS KONKURRENT
Euronics-kædens nye markedschef må vente til næste år med at slippe ud af Expert-kæden med sine butikker. Dermed fortsætter de kaotiske forhold omkring en stor strategiændring hos detailkæden Expert. (Side 12)
BERLINGSKE BUSINESS
HER ER TABERNE BLANDT BANKERNE
Det er et rent udmagringsløb, som præger landets banker og sparekasser. For selv om man kunne fristes til at tro, at der burde være ryddet helt op i bankernes tvivlsomme lån, så kom 13 ud af 69 danske banker alligevel ud med underskud i 2014. Syv år efter, at krisen toppede, kører knap 20 pct. af landets banker stadig med underskud. To har endda fortsat livstruende problemer. (Forside, side 4-6)
INTERNT OPRØR I ATP OM GIGANTISK MILJØREGNING
ATPs nye bestyrelsesmedlem, regionsformand Bent Hansen, er stærkt utilfreds med, at ATP som Cheminova-aktionær nægter at bidrage til oprydning af giftdepot. Bent Hansen rejser sagen i ATPs bestyrelse. (Side 3)
KINA SATSER PÅ ROBOTTER I INDUSTRIEN
Billig produktion har i årtier været et kinesisk trumfkort i den globale kamp om internationale investeringer og arbejdspladser. Sikret ved hjælp af lave lønninger og en enorm arbejdsstyrke har det været en stor succes for både Kina og udenlandske selskaber. Men den billige arbejdskraft er på vej ud, og maskinerne er på vej ind. Kina bliver inden få år det land i verden med flest industrielle robotter. (Side 7)
DANSK SELSKAB VIL VÆRE MED PÅ BITCOIN-BØLGEN
I Herlev er bitcoin-vekselereren Coinify ved at vokse sig stor, og ambitionerne er endnu større. Medstifter Lasse Birk Olesen mener, at vi slet ikke har set den elektroniske valutas potentiale endnu, og at de bliver en del af vores hverdag. (Side 10)
DSV: OPKØB KRÆVER MERE KAPITAL
Amerikanske Fedex vil købe hollandske TNT Express. DSV skal også ekspandere. Høje priser bremser dog denne udvikling. Mantraet "Spis eller bliv spist" gør sig i udpræget grad gældende inden for transport, og TNT-buddet bekræfter det endnu en gang. Hos DSV er man ikke beskyttet af storaktionærer, og selskabets størrelse udgør heller ingen forhindring. (Side 12-13)
JYLLANDSPOSTEN ERHVERV
DANSKERE SKAL BETALE DYRT FOR TIDLIG PENSIONERING
PFA har regnet på en 30-årig pensionskunde, som i gennemsnit tjener 450.000 kr. om året frem til pensionering. Kunden sparer hver måned 15 pct. op til pension og kan med 2,7 mio. kr. på opsparingen opretholde en fornuftig levestandard, når vedkommende som 68-årig har sidste arbejdsdag. Hvis samme person vil stoppe som 65-årig, kræver det, at opsparingen på 15 pct. hæves til 22 pct. (Forside, side 4-5)
STOR UENIGHED OM AMERIKANSK RENTESTIGNING
Man har talt om rentestigningen i USA i lang tid. Og nu hvor den skulle være lige på trapperne, kommer den måske ikke alligevel. Nøglen til en kommende rentestigning findes i inflationen. Og her er det lidt tricky. For den faldende oliepris og stærke dollar, der gør importvarer billigere, har fået prisstigningerne til at stå i stampe. (Side 2)
DANSK MODE GÅR EFTER GULDET
Danske smykkemærker skal være med til at trække dansk mode globalt. Flere af dem markerer sig internationalt – og endda med eksklusive smykker produceret i Danmark. Giganten blandt de danske smykkeselskaber er børsnoterede Pandora, men også flere andre – eksempelvis Ole Lynggaard Copenhagen, Shamballa og Georg Jensen – har skabt sig en position ude i verden. (Side 7)
REVISORERNE VANDT I MCT-SAGEN
Memory Card Technologys revisorer begik fejl i forløbet inden konkursen. Selv med ændringer i revisorpåtegninger ville it-selskabets ledelse måske have fortsat sin kurs og stadig drejet nøglen om i 2001. Blandt andet derfor frifandt Højesteret revisorerne for erstatningsansvar. (Side 8)
BØRSCHEF JUBLER OVER REKORD
Fondsbørsdirektør Bjørn Sibbern, Nasdaq OMX Københavns Fondsbørs, kan glæde sig over rekordomsætning i 1. kvartal 2015. Omsætningen på Københavns Fondsbørs satte i årets første tre måneder rekord. I gennemsnit skiftede værdipapirer for knap 6 mia. kr. hænder hver handelsdag i 1. kvartal. (Side 9)
KUNDERNE SIVER FRA POPULÆRE OBLIGATIONSFONDE
Frem til udgangen af februar blev der trukket knap 2 mia. kr. ud af investeringsforeningernes korte obligationsafdelinger. Nye tal fra VP Securities viser, at privates ejerandel af obligationsafdelinger overordnet set lå stille i marts. Danskerne har fortsat over 150 mia. kr. anbragt i investeringsbeviser for danske realkredit- og statsobligationer. (Side 10-11)
SVINGENDE TØRLASTMARKED PRÆGER NORDEN
Ledelsen i rederiet Norden forventede i begyndelsen af 2014, at tørlastmarkedet var på vej ind i en gradvis bedring. Denne forventning prægede derfor den udmeldte strategi for 2014. Stik imod ledelsens forventning faldt tørlastmarkedet dog yderligere, og Baltic Dry-indekset ramte det laveste niveau i indeksets historie i februar 2015. (Side 13)
/ritzau/FINANS
Tags: Danske Aviser❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1178
- næste ›