Mandagens aviser med Mærsk, B&O og Vestas

Udgivet den 09-04-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

ÆDELSTENSFIRMA I POLITIETS OG ERHVERVSSTYRELSENS SØGELYS

Koncernen Northcapital, der hævder at være en af verdens største investorer i ædelsten, har indtil videre fået to regnskaber underkendt af Erhvervsstyrelsen, ligesom Københavns Politi har skønnet, at regnskabet for 2015 var fiktivt. (Forside, side 6-7)

OMINTO FYRER STIFTER I ANIMATIONSFIRMA

Det Nasdaq-børsnoterede selskab Ominto, der er ledet af danske Michael Brudevold Hansen, har fyret stifteren af datterselskabet Lani Pixels, Kim Pagel, fra animationsselskabet. Lani Pixels blev sidste år opkøbt af Ominto for en svimlende sum, der dannede baggrund for børsnoteringen. (Side 8)

MÆRSK GØR KLAR TIL NYT SATS PÅ FORSIKRING

Mærsk formaliserer nu koncernens indtog på nye forretningsområder. I ændringsforslag til generalforsamlingen står, at Mærsk skal fokusere på shipping, samt "ydermere skal engagere sig i andre transportforretninger, kommercielle og industrielle aktiviteter i Danmark og i udlandet, herunder tilbyde services, finans- og forsikringsservices". (Side 10)

JYSKE BANKS SIDSTE BUD FÅR LUNKENT NORDJYSK SVAR

Det forhøjede bud fra Jyske Bank på Nordjyske Bank har sat toget i bevægelse, mener storaktionær, der dog ikke er sikker på, at det når i mål. Sydbank har ingen kommentarer til sagen, selv om der flere steder spekuleres heftigt i, at banken kan være på vej med et bud. (Side 12)

B&O SKAL REJSE SIG I USA MED HJÆLP FRA AMAZON

B&O fortsætter med at vokse markant. I USA halter salget dog, men det vil topchef Henrik Clausen lave om på. Strategien med professionaliseret samarbejdet med digitale giganter, som B&O har haft stor succes med i Kina, skal udbredes til USA gennem Amazon. (Side 13)

HEMPEL PRESSES NÅR KUNDERNE PRESSES

Den danske malingkoncern Hempel kæmper med at øge toplinjen, især på grund af pres på marineindustrien. Hempel sætter nu fokus på opkøb. (Side 14)

DANSKE BANK-LEDELSEN KONSOLIDERER SIG

Efter afsløringer om hvidvask i Danske Banks estiske filial skal bankens chef for compliance i fremtiden referere direkte til topchef Thomas Borgen. (Side 15)

BERLINGSKE BUSINESS

VESTASFORMAND I ÅBEN KRIG MED KAPITALFONDE

Vestas' formand har intet tilovers for kapitalfonde, som han kalder "det værste skidt i samfundet", og han slår både ud efter TDC-handlen og Volvos tidligere ejere. Eksperter mener, at kritikken rammer ved siden af. (Forside, side 4-5)

BØRSKANDIDAT SKAL OMSÆTTE FOR 10 MIA. KR. OM TO ÅR

Den i offentligheden næsten ukendt virksomhed Nordic Transport Group (NTG) er på vej på børsen og planlægger at krydse 10 mia. kr. i omsætning inden for de næste år. (Side 6)

LEO PHARMA SKYDER ENDNU EN VIRKSOMHED AF

Leo Pharmas innovationsarm, Leo Innovation Lab, spinner den anden virksomhed, Klikkit, ud på under en måned. Klikkit har opfundet en smartknap, som kan hjælpe patienter til at ændre vaner og huske at tage medicin. (Side 7)

SCANDINAVIAN TOBACCO GROUP VIL VÆRE FØRENDE I SIN NICHE

Stagnerende salg og strammere lovgivning presser små fabrikanter af tunge tobaksvarer. STG køber dem op og konsoliderer branchen. Aktien er et langsigtet køb. (Side 12-13)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

LANGSTRAKT EU-GODKENDELSE KOSTER POSTNORD OVER 100 MIO. KR.

EU-Kommissionen har endnu ikke godkendt den dansk-svenske redningsplan for Postnord. Foreløbig har forsinkelsen kostet på den anden side af 100 mio. kr. (Forside, side 4-5)

FAMILIE SÆLGER ÆLDGAMMEL TOBAKSFABRIK

Odense-virksomheden House of Oliver Twist, der er Danmarks ældste selvstændige tobaksfabrik, er overtaget af V2 Tobacco, som selv blev solgt i 2017. (Side 3)

VESTAS ER FORBLÆST FOLKEAKTIE

Vestas har ligget i verdenseliten gennem årtier, hvilket er en klar styrke. Desuden har selskabet i mange år stået stærkt i USA. (Side 10-11)

KIRKBI SER LÆNGERE ÅRRÆKKE MED MERE BESKEDNE AFKAST

Lego-familiens pengetank fik et milliardafkast på sine investeringer i 2017, men i Kirkbi regner man med, at finansmarkederne vil give lavere afkast i fremtiden. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder