Mandagens aviser med TDC, GN og A&O

Udgivet den 24-08-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

GRØNT LYS FOR DANSK OPSVING

Opsvinget i dansk økonomi har bidt sig fast. Det signal sender otte topøkonomer til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Men de advarer om, at udviklingen i den globale økonomi kan afspore opsvinget. Verdens økonomien står foran alvorlig opbremsning. (Forside, side 16-17)

ATP-FOND SCORER STORT PÅ MIA-SALG AF TRE SELSKABER

Kapitalfonden Via Venture sælger Procom efter halvandet års ejerskab, og det er tredje exit på få måneder. Høje priser for virksomhedshandler har fået Via Venture til på bare to måneder at skille sig af med tre virksomheder efter bare halvandet til tre års ejerskab. (Side 8)

STOFA OVERVEJER AT KAPRE PLADS I YOUSEES KABLER

Fra nytår får TDCkoncernen ny konkurrence fra , der vil sælge tv-kanaler i løs vægt. Og måske skal giganten Yousee selv lægge kabler til, da Stofa ser på de strategiske muligheder for også at operere på andres net. (Side 10)

MILLIARDAFTALE SIKRER NY CHANCE FOR GENMAB-MIDDEL

En milliardaftale mellem schweiziske Novartis og britiske Glaxosmithkline kan være en renæssance for Genmabs medicin ofatumumab i multipel sclerose. (Side 12)

SLUTDRAMATIK OM MOLS-LINIEN UDSÆTTES

I dag vil kapitalfonden Polaris fremsætte et pligtmæssigt tilbud på Mols-Linien, efter kapitalfonden fredag nåede en ejerandel på 76 pct. Fredag kunne sammenslutningen af mindretalsaktionærer i Foreningen Mols-Linins Småaktionærer ellers oplyse, at de nu har tilsagn om 9 pct. af aktierne i Mols-Linien. (Side 13)

NOVO NORDISK MANGLER INGENIØRER FRA UDLANDET

Medicinalmastodonten Novo Nordisk har problemer med at afsætte 100 ingeniørstillinger. Derfor er det nødvendigt at kigge efter udenlandsk arbejdskraft, men det er lettere sagt end gjort. Men det er ikke særlig let, for Danmark er ikke et specielt attraktivt land at arbejde i, ifølge Henrik Wulff, produktionschef i Novo Nordisk. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

FINANSTILSYNET INDSKÆRPER FORSIGTIGHED

Flere tusinde danskere kan have ramt boligmarkedet forkert og købt deres ejerlejlighed for dyrt. Alene i København drejer det sig om 5600 lejligheder, som er blevet handlet fra fjerde kvartal sidste år til og med andet kvartal i år. I Aarhus er der handlet 1100 ejerlejligheder og 600 i Aalborg. Danske Bank når frem til, at boligejerne kan have købt for dyrt. (Forside, side 4-5)

SURE HÅNDVÆRKERE BOYKOTTER VVS-KÆMPE EFTER OPKØB

VVS-grossisten A&O Johansen er kommet i strid modvind, efter at den har opkøbt den førende udbyder af VVS-udstyr på nettet, Billig VVS, og nu sælger til både professionelle håndværkere og private på samme tid. De professionelle håndværkere handler nu kun hos konkurrerende grossister Sanistål og Brdr. Dahl . (Forside, side 6-7)

MOBILEPAY I BETALINGSKRIG I NORGE

Da Danske Bank forleden lancerede MobilePay i Norge, indledte de samtidig en betalingskrig, der tvang konkurrenterne til at fjerne gebyrer på mobilbetaling. (Side 8)

YOUSEE DROPPER TV-KRAVET I KAMP OM KUNDERNE

I begyndelsen af 2016 vil den TDC-ejede kabel-TV-gigant sælge internetforbindelser, uden at man som nu også skal købe TV med. Dermed udvides TV-og bredbåndskrigen igen i Danmark. (Side 9)

MUDDER I MASKINEN HOS GN STORE NORD

Regnskabsfusk i flere år for 150 mio. kroner og nederlag i en patentsag. Der er brug for orden og tillid. De to aktiviteter udvikler sig godt, og kursdykket kan gøre GN til en take over-kandidat. (Side 12-13)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NORDEA: NU ER DET TID AT JAGTE AKTIEGEVINSTER

I den forgangne uge blev verdens aktiemarkeder omdannet til slagmarker uden vindere, og blodrøde tal dryppede ned over kurslisterne. Men trænger man til opløftende nyheder, skal man bare gå i Nordea. Banken tror nemlig på, at den kommende uge vil byde på en kontant modreaktion. (Side 3)

REKORDMANGE DIREKTE RUTER TIL USA

Både SAS og Norwegian åbner nye ruter til USA. Interessen for amerikanske byer er voksende. Danmark trækker også flere turister fra Nordamerika. (Side 5)

NYE PENSIONSPRODUKTER TIL RISIKOHADERNE

Risikohadende danskere behøver ikke længere vælge mellem ”livrem og seler” og ”spring uden faldskærm” på pensionsmarkedet. Fremover betyder ny EUlovgivning, den såkaldte Solvency II, at der formentlig bliver endnu færre aktier og alternative investeringer til at øge afkastet i de garanterede pensioner. (Side 10)

TDC ER FORTSAT UNDER PRES

TDC har oplevet et fald i både omsætningen og driftsresultatet gennem de seneste 10 år. Halvårsrapporten for 2015 viser, at TDC fortsat er under pres i sine markeder, selvom købet af Get i 2014 skaber vækst i den rapporterede omsætning. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

16:03 Mærsk indfører ekstratillæg grundet konflikten i Det Røde Hav
16:02 USA: Michigan-indekset var væsentligt højere i oktober end først antaget
15:49 Amerikansk modeaktie knækker på midten efter blokeret salg
15:43 USA/åbning: Tesla fortsætter optur efter regnskab i stærk start
14:29 Rusland hæver rente til højeste niveau siden angrebet på Ukraine
14:05 USA/tendens: Tesla viger fra overhalingsbanen efter årtiets kurshop
13:02 Europa/aktier: Indeks i ligevægt trods kortslutning hos Electrolux
13:01 Regnskabssæsonens travleste uge venter for de amerikanske selskaber
12:21 Obligationer/middag: Renten løftes af stærke tillidstal fra Tyskland
11:52 Nilfisk-topchef efter nedjustering: "Vil afbøde effekt af reduceret efterspørgsel"
11:45 Aktier/middag: Nedjusteringer fra Nilfisk og Better Collective tager fokus i fladt C25
11:28 Electrolux falder mest i et år efter skuffende udvikling i Nordamerika
11:13 Electrolux falder mest i et år efter skuffende udvikling i Nordamerika
10:23 Better Collective i massivt fald efter nedjustering
10:17 Nilfisk taber næsten 400 mio. kr. i børsværdi efter nedjustering
10:05 Tysk erhvervstillid lander højere end ventet i oktober
09:17 Aktier/åbning: Stigende spotrater sender Mærsk op - Nilfisk og Better Colletive i nedtur
09:11 Mærsk-aktierne springer op efter stigning i vigtigt rateindeks
08:53 Obligationer/åbning: Stilstand frem mod tyske tillidstal
08:46 Fragtskibsejer betaler 100 mio. dollar efter at have forårsaget brokollaps i Baltimore