Mandagens aviser med TDC, William Demant og Alm Brand
BØRSEN
NYE PRISDYK TRUER FLERE MÆLKEBØNDER PÅ LIVET
Udsigten til, at verdensmarkedsprisen på mælk tager et nyt dyk får endnu flere til at forlade erhvervet. Hvert sjette landbrug er ikke kreditværdigt, og 80 pct. af landmændene mangler livkviditet til den daglige drift. (Forside, side 6-7)
FÆDRELANDSKÆRLIGHED KOSTER JYSK STØBERI DYRT
Støberiet Vald. Birn holder fast i traditionen om at producere i Danmark. Selv om resultatet på bundlinjen i det seneste regnskab er barberet ned til det halve, står manden ved rorpinden fast og har ingen intentioner om at ændre kursen mod billigere himmelstrøg. (Side 8)
OFFENTLIGE CHEFER STOPPER EFTER SIGTELSER I ATEA-SAG
Højtplacerede ansatte i Region Sjælland og hos Rigspolitiet har mistet jobbet efter sigtelser i stor bestikkelsessag. (Side 9)
NY TDC-CHEF SKAL HÅNDTERE FUSIONSPRES
En europæisk bølge af fusioner og opkøb presser ny topchef i TDC. Pernille Erenbjerg skal TDC’s positionering på det europæiske marked – herunder om TDC overhovedet har en fremtid som selvstændig virksomhed. Bestyrelsesformand åben for alle muligheder. (Side 10)
TOPCHEF I WILLIAM DEMANT GÅR MASSIVT IND PÅ NYE MARKEDER
Høreimplantater får høreapparatgiganten William Demants fulde opmærksomhed og en masse udviklingspenge. For der skal satses på høreimplantater, når fremtidens vækst i høreapparatkoncernen William Demant skal sikres, lyder det fra den administrerende direktør. (Side 11)
ALDO PETERSEN SAGSØGT FOR TOCIFRET MILLIONBELØB I USA
USA-investoren Neil Persh siger, at hans forretningspartner, Aldo Petersen, snød ham i forbindelse med noteringen af Liqtech i USA. Aldo Petersen afviser alt. (Side 12)
FOND VIL KNÆKKE EKSPORTKNIBE HOS SMÅ VIRKSOMHEDER
Små og mellemstore virksomheder står kun for en lille del af dansk eksport, men det skal et nyt initiativ fra Industriens Fond lave om på. (Side 16)
BERLINGSKE BUSINESS
BANKEN SKAL SIKRE VÆKST I ALM. BRAND
Selv om det netop var Alm. Brands satsning på bankforretningen, der var lige ved at knække nakken på finanskoncernen, er det igen banken, som fremover skal sikre vækst for Alm. Brand. Det er ifølge topchef Søren Boe Mortensen testen, der skal afgøre, om det giver mening at drive Alm. Brand som et finansielt supermarked fremover. (Forside, side 4-5)
FORSIKRINGSSELSKABER ER PENGEMASKINER
Dansk skadesforsikring har udviklet sig til en pengemaskine. Aktionærerne er blevet målet, forsikringstagerne midlet. Over en halv snes år er prisen for at få dækket en forsikringsskade steget med 16-17 pct. Der mangler gensidige selskaber, vurderes det. (Side 6)
DANSKE BANK OG NORDEA KLAR TIL FRASALG TIL KAPITALFOND
Det bankejede lønudbetalingsselskab Bluegarden er snublende tæt på at få ny ejer. Prisen bliver dog ikke, som Nordea og Danske Bank oprindeligt håbede. Køber er kapitalfonden Marlin Equity Partner, der har hovedkontor i Californien i USA. (side 7)
PANDORA VOKSER VIDERE
Smykkeselskabet Pandoras udvikling er imponerende, og det omfatter også evnen til at fastholde og videreudbygge afsætningen på de modne markeder. Her skal man nemlig tjene pengene til ekspansion på nye markeder. USA er central på dette punkt med 33 procent af omsætningen. (Side 12-13)
JYLLANDS-POSTEN ERHVERV
MINISTER GIVER FINANSSEKTOREN EN OPSANG
Banker og realkreditselskaber har et medansvar for, at de danske landdistrikter har fået et uheldigt ry, som gør det svært at få gang i væksten, mener erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V). (Forside, side 4-5)
FEDS RENTESTIGNINGER SLAGTER IKKE AKTIEMARKEDERNE AFKAST: Den amerikanske centralbank er på vej med den første rentestigning siden 2006. Analytikerne tror på, at der stadig kan hentes afkast på den anden side af Atlanterhavet. (Side 9)
VALUTA-UROEN I KINA ÅBNER NYE MULIGHEDER FOR INVESTORERNE
De private danske investorer skal ikke lade sig skræmme af den seneste uro om den kinesiske valuta. Tværtimod skal de se sig om efter de attraktive muligheder, som opstår efter sidste uges valutarutsjetur. Det er meldingen fra aktiestrateger. (Side 10-11)
VESTAS SKAL VISE, AT SELSKABET KAN LEVERE PÅ BUNDLINJEN
Vestas-aktien har fået meget opmærksomhed over de seneste to år, i takt med at ordreindgangen er øget betydeligt. Det skulle gerne resultere i en solid optur i Vestas’ bundlinje. (Side 12)
KAN FLÜGGER GENSKABE VÆKSTEN?
Flüggers nye strategi er baseret på en analyse af maling-koncernens styrker, muligheder og største potentiale for vækst. Det fornyede fokus på vækst er tiltrængt efter et år, hvor omsætningen på det skandinaviske hjemmemarked blev særlig hårdt ramt. Det er ledelsens strategi, at Polen og Kina skal bære væksten, når målet i Skandinavien er nået. (Side 13)
/ritzau/FINANS
Tags: Danske Aviser❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1182
- næste ›