Mandagens internationale avisuddrag med BoE-chef og Rusland
FINANCIAL TIMES ( WWW.FT.COM ):
BANK OF ENGLAND-CHEF VIL FORTSÆTTE PÅ POSTEN
Chefen for den britiske centralbank, Mark Carney, har angiveligt et ønske om at fortsætte på posten til år 2021 mod tidligere planlagt 2018. Carney har været et omstridt midtpunkt i britisk økonomisk politik og er af brexit-tilhængere blandt andet blevet beskyldt for at tegne et formørket billede af de økonomiske konsekvenser ved brexit. (MARK CARNEY STANDS READY TO SERVE 8-YEAR TERM AT BANK OF ENGLAND)
AUSTRALIEN ADVARER OM KINAS BJERG AF GÆLD
Kinas stigende gæld udgør en risiko for Australiens økonomiske stabilitet, udtaler Australiens finansminister Scott Morrison. Landet Down Under har Kina blandt sine største handelspartnere og er et af de i-lande, der er mest sårbar over for en nedgang i den kinesiske økonomi. (AUSTRALIA FLAGS CHINA'S DEBT MOUNTAIN AS RISK TO STABILITY)
RUSLAND FORBEREDER MASSIVE BUDGETBESPARELSER
Faldet i olieprisen ser ud til at vare ved, og det får nu konsekvenser i Rusland, der må skære op til 27 pct. af sine omkostninger på statsbudgettet allerede i 2017. Besparelserne rammer både sundheds-, uddannelses- og endda militærbudgettet. (RUSSIA PREPARES FOR DEEP BUDGET CUTS THAT MAY EVEN HIT DEFENSE)
WALL STREET JOURNAL ( WWW.WSJ.COM ):
GE NÆRMER SIG AFTALE MED BAKER HUGHES
Det amerikanske konglomerat General Electric er tæt på at slå sine olie- og gasforretninger sammen med Baker Hughes i en aftale, der har en værdi af 30 mia. dollar. Den nye sammenslutning vil have sin egen aktienotering, men være kontrolleret af General Electric. (GE NEARS DEAL TO COMBINE OLI-AND-GAS BUSINESS WITH BAKER HUGHES, SOURCES SAY)
HANDEL MED JAPANSKE STATSOBLIGATIONER I MARKANT FALD
Siden den japanske centralbank i september lancerede planer om større kontrol med de lange renter er volumen i handlen med statsobligationerne næsten halveret. Investorerne har således valgt at sidde på siddelinjen som reaktion på centralbankens pengepolitik. (FOR JAPAN'S GOVERNMENT BONDS, IT'S ALL QUITE ON THE TRADING FRONT)
KINESISKE OLIEGIGANTER MINDSKER INVESTERINGER
Kinas engang så aggressive oliegiganter Sinopec og Petrochina har i årets første ni måneder skåret voldsomt i selskabernes anlægsinvesteringer og foretrækker således at spare kontanter op i en periode med lave oliepriser, der ikke med det første ser ud til at stige til tidligere niveauer. (CHINA'S OIL GIANTS SHRINK THEIR SPENDING)
THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM):
JAPANSKE REDERIER FUSIONERER OG BLIVER SJETTESTØRST I VERDEN
Japans tre største rederier vil samle deres containerfragtforretninger og dermed skabe verdens sjettestørste spiller på markedet. Nippon Yusen KK, Mitsui OSK Lines og Kawasaki Kisen Kaisha er de tre involverede, der kombinerer en samlet omsætning på 130 mia. kr. (3 JAPANESE SHIPPING COMPANIES TO MERGE OPERATIONS)
THE GUARDIAN ( WWW.GUARDIAN.CO.UK ):
STORBRITANNIEN VIL SØGE TOLD-AFTALE MED EU FOR BILPRODUKTION
Bilproducenten Nissan er angiveligt blevet fortalt, at den britiske regering søger en told-aftale med EU for bilproduktion. Handelsminister Greg Clark skulle have lovet denne toldaftale for at overbevise Nissan om at producere sine næste to modeller i Storbritannien. (UK SEEKING TARIFF-FREE EU DEAL FOR CARMAKERS, NISSAN TOLD)
THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK):
RBS TABER MILLIARDER PÅ BØDER OG SAGSOMKOSTNINGER
Den skandaleramte britiske storbank Royal Bank of Scotland har i årets tredje kvartal tabt 469 mio pund (3,9 mia. kr.). Særligt bøder og sagsomkostninger har været dyre for banken, der stadig er ejet af den britiske stat efter redningen i 2008. (RBS LOSES £469M DUE TO MISCONDUCT CHARGES - AND IS SET TO FACE BILLIONS MORE IN LEGAL COSTS)
/ritzau/FINANS
Tags: Newspaper - Internat❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1186
- næste ›