Mandagens internationale avisuddrag med brexit, Intel og Panama

Udgivet den 27-06-2016  |  kl. 06:51  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

PUNDET MED YDERLIGERE FALD EFTER BREXIT

Det britiske pund falder med yderligere 2,2 pct. i mandag morgens handel i Asien til 1,3378 dollar per pund, alt imens investorerne stadig fordøjer torsdagens brexit-afstemning, der endte med en britisk udmeldelse af EU.

INTEL OVERVEJER SALG AF SIKKERHEDSFORRETNING

Den amerikanske it-gigant Intel overvejer at sælge Intel Security, der er selskabets forretning inden for internet-sikkerhed. Selskabet kunne samtidig sælge sin antivirussoftware, der for seks år siden blev købt for 7,7 mia. dollar. (INTEL WEIGHS SALE OF CYBER SECURITY BUSINESS)

BANKER BEGYNDER UDVANDRING FRA STORBRITANNIEN

Flere store banker er efter brexit begyndt at flytte forretninger ud af Storbritannien. Det meste af personalet må dog i de kommende måneder vente med at finde ud af, om de skal rykkes til andre finansielle hotspots som Paris, Dublin eller Frankfurt. (BANKS BEGIN MOVING SOME OPERATIONS OUT OF BRITAIN)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

SKOTSKE LEDERE PRESSER PÅ FOR NY SELVSTÆNDIGHEDSAFSTEMNING
Efter den såkaldte brexit ser ud til at blive en realitet med en kommende britisk udmeldelse af EU forude, kræver flere ledere af det EU-positive Skotland nu en ny afstemning om skotsk medlemskab af Storbritannien. (SCOTTISH LEADERS PRESS FOR SECOND VOTE ON INDEPENDENCE FROM BRITAIN)

SPANIEN/VALG: REGERINGSPARTI ØGER ANTAL MANDATER

Spanien gik søndag til valg, hvilket ifølge meningsmålinger var udset til at sende landet ud i yderligere politisk dødvande. Resultatet ser dog umiddelbart ud til at blive, at den siddende premierminister Mariano Rajoy fra det konservative Partido Popular får styrket sit mandat og kan tage en tørn mere på posten. (SPANISH PRIME MINISTER'S PARTY GETS MOST VOTES IN NATIONAL ELECTIONS)

HANDLERE GØR SIG KLAR TIL MERE VOLATIL EUROZONE EFTER BREXIT

Værdipapirhandlere retter nu deres fokus mod eurozonen, der efter brexit-afstemningen forventes at få meget svingende markeder, som vil være under lup for håndtering af den britiske udmeldelse. (TRADERS GET READY FOR MORE VOLATILITY IN THE EUROZONE)

PANAMA ÅBNER UDVIDET KANAL

Den udvidede Panama-kanal, der fordobler kanalens skibskapacitet, åbnede søndag officielt efter ni års byggeri til en samlet pris i omegnen af 5,4 mia. dollar. (PANAMA INAUGURATES EXPANDED CANAL)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM):

VW HAR STADIG LANG VEJ PÅ TRODS AF GIGANTFORLIG

Et gigantforlig, der kan få alle andre forlig til at blegne i sammenligning, er i øjeblikket ved at tage form mellem den tyske bilproducent Volkswagen (VW) og amerikanske forbrugere. Det bliver dog ikke nødvendigvis et punktum i sagen for VW, idet de amerikanske myndigheder efterforsker yderligere anklager. (VOLKSWAGEN FACES LONG ROAD AHEAD, EVEN AFTER CIVIL SETTLEMENT)

STUDIE KÆDER 6,5 MIO. DØDSFALD SAMMEN MED FORURENING

I en rapport foretaget af det International Energiagentur bliver op til 6,5 mio. dødsfald kædet sammen med for meget luftforurening. Lande bliver derfor i rapporten opfordret til at lave tiltag, der skal begrænse den høje forurening. (STUDY LINKS 6,5 MILLION DEATHS TO POLLUTION)

THE GUARDIAN ( WWW.GUARDIAN.CO.UK ):

BRITISK FINANSMINISTER VIL BEROLIGE MARKEDER

Den britiske finansminister, George Osborne, kommer, i et forsøg på at berolige de urolige finansmarkeder, mandag morgen med en udtalelse, der skal give indikationer på, hvordan regeringen vil beskytte nationale interesser i den kommende tid. (FIRMS PLAN TO QUIT UK AS CITY BRACES FOR MORE POST-BREXIT LOSSES)

THE DAILY TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK):

BRITISKE LANDBRUGSBOSSER KRÆVER TILSKUD PÅ STØRRELSE MED EU-STØTTE

De britiske landmænd kræver, at de efter brexit får et statstilskud fra den britiske regering, der er på størrelse med det nuværende fra EU. Dette blev da også lovet fra leave-kampagnens side under valgkampen. (FARMER'S LEADERS SEEKS GOVERNMENT SUBSIDY 'EQUAL TO SUPPORT GIVING BY THE EUROPEAN UNION')

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK):

BORIS JOHNSON TALER FOR TÆT EU-SAMARBEJDE

Den tidligere borgmester i London Boris Johnson, der var en af leave-kampagnens mest markante stemmer ved den netop overståede brexit-afstemning, taler nu for et fortsat tæt samarbejde med EU og lover briterne forbliven i EUs indre marked. (BORIS JOHNSON SAYS UK WILL 'STILL HAVE ACCESS TO SINGLE MARKET DESPITE BREXIT)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO):

NORWEGIAN LEJER SAMME FLY FEM GANGE
Det norske flyselskab Norwegian har lejet et og samme fly fem gange for at dække over akut pilotmangel og dårlig planlægning. (FEMDOBBEL LEIE AV SAMME FLY)

/ritzau/FINANS

Mads Espensen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Relaterede nyheder