Mandagens obligationer: Renten dansede på stedet på stille dag

Udgivet den 07-09-2015  |  kl. 17:02  |  

Der var særdeles beherskede bevægelser på obligationsmarkederne mandag, hvor helligdagen Labor Day i USA var med til at lægge en dæmper på aktiviteten.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede mandag i 0,87 pct., hvilket var helt uændret i forhold til lukkeniveauet fredag.

De små bevægelser skulle ses i lyset af, at der generelt set var positiv stemning på aktiemarkederne mandag, hvor investorerne kunne puste lettet ud efter en rolig mandag på de kinesiske børser, der havde lukket torsdag og fredag grundet 70-års-dagen for sejren over Japan under Anden Verdenskrig.

Der var ikke de store vigtige nøgletal på programmet mandag. Fra morgenstunden var der dog tal for den tyske industriproduktion, som skuffede en anelse i juli.

Den tyske industriproduktion steg med 0,7 pct. i juli i forhold til måneden før, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en fremgang på 1,1 pct.

Skuffelse var der også i Norge, hvor industriproduktion faldt 1,6 pct. i juli på månedsbasis mod et ventet fald på 0,6 pct. ifølge estimater fra TDN Finans.

Tirsdag vil der være mere aktivitet på makrofronten, idet der blandt andet lander kinesiske eksport- og importtal for august og tal for BNP-væksten i eurozonen i andet kvartal.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Obligationer❯  Danmark❯  lukning❯ 

Relaterede nyheder