Mandagens obligationer: Renten forholdt sig i ro i fravær af nøgletal

Udgivet den 18-03-2019  |  kl. 17:00  |  

I fraværet af væsentlige nøgletal var der mandag relativt roligt på det danske obligationsmarked, hvor investorerne så ud til at lade op til den kommende tids fokuspunkter.

For den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i november 2029 endte renten mandag i underkanten af 0,17 pct., hvilket var samme niveau som fredag ved børslukning. Også i resten af Nord- og Vesteuropa bevægede de tiårige renter sig nogenlunde roligt og uden større udsving.

Eneste nøgletal, som investorerne rigtigt så frem til mandag, var februar-opgørelsen over den japanske eksport og import.

Opgørelsen viste, at der var større tilbagegang end ventet i både eksporten og importen, da eksporten af varer ud af Japan faldt med 1,2 pct. sammenlignet med februar sidste år, og økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et fald på 0,6 pct.

For importen viste statistikken et fald på 6,7 pct., mens økonomerne havde ventet et fald på 6,4 pct.

- Igen i februar var der tale om et fald i den japanske eksport. Det var tredje måned i træk, at eksporten falder tilbage, noterer valutastrateg Niels Christensen fra Nordea i en skriftlig kommentar.

Ellers var der ikke nøgletal af nævneværdig betydning mandag, og det gav investorerne en mulighed for at begynde at se frem mod de mere vigtige ting, der venter for den kommende tid.

Det drejer sig primært om denne uges rentemøde hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvor der på forhånd ikke er forventninger om ændringer af den ledende rente blandt økonomerne. I stedet kommer de fremadrettede udsigter i fokus.

- Investorer skal især holde øje med Fed-medlemmernes renteforventninger, og hvorvidt de forventede renteforhøjelser i år bliver nedjusteret til en eller mindre - lidt i tråd med hvad vi så tilbage i marts 2016, hvor pengepolitiske stramninger fik Fed på pause i hele 2016, skriver seniorstrateg Andreas Østerheden fra Nordea i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
15:06:02

 
6,93%
 
15:06:02

 
1,96%
 
15:06:02

 
1,68%
 
26/06/19

 
-1,43%
 
15:06:02

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder