Mandagens obligationer: Renten steg efter tyske tillidstal

Udgivet den 27-03-2023  |  kl. 17:00  |  

Et bedre end ventet tysk erhvervstillidsindeks, IFO, sendte renterne op mandag, hvor der også var fokus på taler fra medlemmer af Den Europæiske Centralbank (ECB).

Renten på den toneangivende statsobligation med udløb i november 2031 steg 8 basispoint til 2,42 pct.

Det tyske IFO for marts steg til 93,3 fra 91,1 måneden før mod ventet 91,0.

- Tysk erhvervstillid er i bedring og måler det højeste i et år. Stemningen i det tyske erhvervsliv er simpelthen lettet. Fremgangen kommer dog fra et meget lavt niveau, og der signaleres fortsat en svær tid, skriver Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

Isabel Schnabel, medlem af ECB's direktion, talte efter klokken 17. Men inden da kom det frem, at hun i forbindelse med centralbankens rentemøde tidligere i marts pressede på for at signalere mulige renteforhøjelser i fremtiden, lød det fra personer med kendskab til sagen ifølge Bloomberg News.

Schnabel argumenterede imod Styrelsesrådets undgåelse af eksplicitte formuleringer om pengepolitikkens vej efter renteløftet på 50 basispoint den 16. marts, siger kilderne.

Men ECB-topchef Christine Lagarde sagde i stedet, at centralbanken er parat til at gøre alt, der er nødvendigt, for at sikre prisstabilitet igen i euroområdet.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯