Mandagens obligationer: Renten steg oven på spanske inflationstal

Udgivet den 30-01-2023  |  kl. 17:01  |  

Renterne strøg i vejret det danske obligationsmarked mandag, efter at spanske inflationstal skuffede fælt.

Handelen i København blev ellers indledt med faldende renter, men det ændrede sig på få minutter omkring klokken 9, hvor spanske inflationstal viste en prisstigningstakt på 5,8 pct. i januar mod ventet 5,0 pct. ifølge Bloomberg News.

Lynsnart hoppede den tiårige danske rente i vejret, og facit ved børslukketid var en rentestigning på 6 basispoint til 2,50 pct.

Også renterne i Tyskland steg oven på de spanske inflationstal, der med al tydelighed viser, at Den Europæiske Centralbank, ECB, stadig har behov for at stramme sin pengepolitik.

- De spanske inflationstal var meget højere end ventet, og det tog markedet på sengen, siger Antoine Bouvet, rentestrateg hos ING, til Reuters.

Blandt økonomer hersker der bred enighed om, at ECB på torsdag hæver sin indskudsrente med yderligere 50 basispoint til 2,50 pct. Det vil i givet fald være det højeste renteniveau siden 2008.

Ifølge Bloomberg venter markedet nu, at den europæiske rente vil toppe i cirka 3,50 pct. senere i år.

Fra eurozonen kom mandag også en stribe tillidsindikatorer, der viste, at aktiviteten i såvel industrien som servicesektoren har været større end ventet i januar.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯