Mastercard, Visa, Ebay og Stripe dropper alle Facebooks Libra

Udgivet den 11-10-2019  |  kl. 22:53  |  

Mastercard, Visa, Ebay og Stripe har fredag alle meldt ud, at de alligevel ikke vil deltage i Facebooks digitale valuta, Libra.

- Vi respekterer visionen for Libra Association højt, men Ebay har besluttet ikke at fortsætte som et stiftende medlem. På dette tidspunkt er vi fokuserede på at rulle Ebays egne administrerede betalingsmuligheder ud til vore kunder, siger en talsmand for e-handelsplatformen til Financial Times.

Mastercard har fredag også meldt ud, at selskabet vil fokusere på sin egen strategi og "betydelige indsats for at sikre finansiel inklusion verden over", og at koncernen vil følge Libras udvikling fremad, skriver Bloomberg News.

Visa vil trods sin udtræden af samarbejdet ligeledes holde øje med Libras udvikling, og en beslutning om senere at deltage i Libra vil afhænge af blandt andet evnerne til at imødekomme myndighedernes krav.

Også Stripe, der gør sig inden for betalingssystemer, har meldt sig ud af samarbejdet, som er lanceret af Facebook, men med en række andre store virksomheder som medstiftere.

- Stripe støtter projekter, der har til formål at gøre onlinehandel mere tilgængelig for folk verden over. Libra har dette potentiale. Vi vil følge dets fremskridt tæt og er åben over for at arbejde med Libra Association på et senere tidspunkt, oplyser Stripe i en meddelelse.

Det er blot en uge siden, at en anden betalingskæmpe, Paypal, droppede ud af samarbejdet omkring Libra, som har mødt stor politisk modstand i både USA og EU.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder