Medie: Biden udtrykker bekymring for sit kandidatur til allieret

Udgivet den 03-07-2024  |  kl. 17:28  |  

USA's præsident, Joe Biden, har ifølge avisen New York Times sagt til en "meget vigtig allieret", at han overvejer, om hans kandidatur til præsidentvalget står til at redde efter en kritiseret debatoptræden sidste uge.

Den amerikanske avis, som bringer historien onsdag, skriver ikke, hvem den allierede er. Personen udtaler sig anonymt for at kunne tale om en følsom situation, skriver avisen.

Biden er ifølge den allierede stadig meget involveret i forsøget på at blive genvalgt.

Men han forstår angiveligt, at han de kommende dage skal overbevise offentligheden om, at han er i stand til at varetage jobbet som præsident.

Det gælder blandt andet under et interview fredag med ABC News og kampagnebegivenheder i Pennsylvania og Wisconsin.

Det Hvide Hus er ikke umiddelbart vendt tilbage på avisens henvendelse om en udtalelse.

Tirsdag blev Lloyd Doggett det første demokratiske kongresmedlem, som opfordrede Biden til at trække sig fra præsidentvalget i november i USA.

Det gjorde han blandt andet efter Bidens optræden i en debat med Trump sidste uge. Den blev af flere kaldt usikker.

- Han (Biden, red.) ved, at hvis han har to yderligere begivenheder som den, så er vi et andet sted, siger den unavngivne allierede.

Overskriften på New York Times-artiklen lyder, at Biden har sagt til en allieret, at han overvejer, om han skal fortsætte i valgkampen. Selve teksten i artiklen refererer dog ikke direkte til de kommentarer.

/ritzau/Reuters

Ritzau

Seneste nyheder